El tècnic del Benidorm, Zupo Equisoian, arriba als 700 partits en la Lliga ASOBAL

L'entrenador del Benidorm, Zupo Equisoain, tota una llegenda de l'handbol, compleix 700 partits en la lliga ASOBAL.

El tècnic navarrés porta dues temporades en l'Handbol Benidorm.
El tècnic navarrés porta dues temporades en l'Handbol Benidorm.

Zupo Equisoain va debutar l'any 1989,  amb 27 anys, en el Mepamsa contra l'Atlètic de Madrid a Magariños i ha viscut l'etapa daurada de l'handbol espanyol amb el Portland San Antonio, on va entrenar deu anys fins al 2007. Va gaudir d'una etapa d'èxits i va obtindre els títols més prestigiosos com ara la Lliga, la Copa d'Europa, la Supercopa d'Europa o la Copa del Rei. Ha rebut les medalles d'or i de plata de la Federació Espanyola d'Handbol.

A més, ha estat en tres seleccions: Itàlia, Qatar i Portugal. Com comenta el tècnic navarrés, porta mitja vida com a professional de l'handbol, amb més alegries que tristors, un temps que li ha passat molt ràpid.

Segona temporada en el Benidorm

El partit 700 com a entrenador de la Lliga ASOBAL el complirà a la banqueta del Benidorm, a casa, en la pròxima jornada contra l'Ademar de Lleó. Zupo Equisoain va arribar a Benidorm en febrer de 2017 amb l'objectiu de salvar l'equip del descens. Després de mantindre'l en la categoria, aquesta temporada ha sigut més tranquil·la i el conjunt benidormer figura en la meitat de la classificació. El club planifica la pròxima temporada i ha fitxat el suec Viktor Skilhammar, un jugador amb facilitat per a marcar gols.

El tècnic diu que ja treballen amb la idea de fer la millor plantilla possible per a la pròxima campanya, dins del pressupost que disposa el club. Ara com ara, Zupo Equisoain té com a repte que el Benidorm jugue en la competició europea. "Seria bònic", diu. l'entrenador.

Motivació continua

L'ambició, la motivació i la il·lusió són les tres constants que mantenen Zupo Equisoain en l'elit de l'handbol espanyol i com un dels entrenadors amb més partits en la història de la lliga espanyola. Segons el preparador navarrés, cal reciclar-se, anar endavant i evitar acomodar-se. Li agrada dedicar tot el temps a l'handbol, llegir i ser millor cada dia. Ha sigut una de les claus per a mantindre's quasi 30 temporades en la màxima categoria. 

El resorgir de l'handbol

La crisi, segons Zupo Equisoain, va passar una factura enorme a l'handbol espanyol. Va deixar de ser la millor lliga del món per a estar en l'actualitat l'octava o la novena d'Europa. Els clubs trauen jugadors de casa, del planter i, per la seua experiència, estima que es tardarà 10 o 15 anys a tornar al nivell d'abans.

El tècnic té un any més de contracte amb el Benidorm i assegura que es troba molt a gust en el club. Zupo Equisoain arriba als 700 partits, però encara li queden molts reptes i il·lusions que complir. 

També et pot interessar

stats