La confessió d'Aarón Cortés: "Són tants els tenistes que necessiten diners, que hi ha molt de negoci d'apostes"

El tenista alacantí, suspés durant quinze anys sense jugar, va atendre ahir la telefonada del programa Línia de fons

Entrevista a Aarón Cortés en Línia de Fons

Aaron Cortés, qui va arribar a ser el 955 del rànquing de l'ATP, ha sigut suspés quinze anys després d'admetre 35 infraccions del programa anticorrupció del tenis (ITIA), segons va fer públic l'organització. El tenista alacantí ha volgut donar la versió en el programa Línia de fons en una àmplia entrevista amb Gustavo Clemente i Fernando Murciego.

Cortés va cometre les irregularitats entre 2016 i 2018 i entre elles s'inclou falsejar el resultat de partits, acceptar diners a canvi, no avisar les autoritats dels intents de suborn, apostar en partits i donar diners als organitzadors dels tornejos perquè li donaren invitacions.

Algunes d'aquestes infraccions diu, en Línia de fons, que no van ser de manera il·legal. Nega que pagara a directors de tornejos per a rebre invitacions perquè "tots els jugadors no nacionals en un torneig pagaven pel simple de fet de participar-hi".

Admet que apostava, com qualsevol persona, en esports com futbol, bàsquet i també en tenis, però en partits de l'elit. "No ho podia fer pel fet d'estar en el rànquing de l'ATP, però tampoc anava a aconseguir que Rafa Nadal es deixara perdre un joc per la meua aposta", relata.

Sí que va arreglar alguns dels seus partits, "però no van ser 35 ni molt menys" i ho atribueix a la situació que vivia en aquell moment. "Vinc d'una família humil, no tenia diners i em vaig deixar influir", diu Cortés en la ràdio d'À Punt.

"Tenia el cap ficat en altres coses que no eren el tenis, quan en realitat era pa per a hui i fam per a demà", reconeix un Cortés que va arribar a ser el 955 del món el setembre del 2017. Ara amb 29 anys, veu les coses d'una altra manera.

I és ací on denuncia la situació de milions de joves que busquen un futur en l'elit. "Són tants els tenistes que necessiten diners, que hi ha molt de negoci d'apostes. Caldria posar-hi una solució", reconeix.

Respecte a la sanció, diu que no li importa el fet de no competir en quinze anys, ja que està retirat del tenis i ara mateix es dedica a donar classes de pàdel. "Quan la ITIA va contactar amb mi, hi vaig col·laborar perquè saberen tot el que havia fet mal en aquell moment".

A més dels quinze anys sense jugar que ha determinat l'Agència Internacional per a la Integritat en el Tenis, li han imposat una multa de 75.000 dòlars (69.000 euros), de la qual no haurà de pagar-ne 56.250 si no reincideix.

També et pot interessar

stats