Què suposa l'ampliació dels aforaments per als equips valencians?

L'augment per l'ingrés d'entrades és un gran alleujament econòmic, però encara insuficient

Com afecten les noves mesures de la Generalitat a les limitacions d'aforament
Com afecten les noves mesures de la Generalitat a les limitacions d'aforament

Aquest dilluns, el president de la Generalitat, Ximo Puig, va anunciar l'ampliació dels aforaments als estadis de la Comunitat Valenciana a l'aire lliure fins al 60% de la capacitat i un màxim de 20.000 persones; i fins a un 40% en espais tancats i un màxim de 4.000 espectadors.

Aquesta mesura, contemplada a causa de la millora de la situació sanitària suposa un alleujament per als clubs que podran incrementar el nombre d'entrades venudes després d'un any i mig sense poder acollir públic, però que així i tot, encara és insuficient.

En el cas dels equips de futbol de Primera Divisió, aquesta mesura pot resultar escassa per a equips com el València CF. Actualment, el camp de Mestalla té una capacitat de 55.000 persones, encara que, en condicions normals, només utilitza uns 48.500 seients per motius de seguretat. Amb la limitació del 60%, l'estadi podria acollir-ne uns 33.000, però alhora la condició mínima de 20.000 persones impossibilita que siga així. I més,tenint en compte que el pròxim partit a casa és el dia 19 contra el Reial Madrid, un enfrontament que, en condicions normals, hauria estat prop de fer entrada completa.

Estadi de Mestalla
Estadi de Mestalla

D'altra banda, el Vila-real encara una setmana clau amb el debut en Champions League a casa contra l'Atalanta. Un partit que, de segur, estaria prop del ple de l'estadi, però en què, finalment, només podrà acollir vora 14.000 persones. Insuficient, però tot i això, millor que en l'últim partit contra el Granada, on només van entrar 9.000 espectadors.

Estadi de la Ceràmica de Vila-real
Estadi de la Ceràmica de Vila-real

El Llevant té per davant, abans que finalitze la vigència d'aquest paquet de mesures, dos partits en casa. Contra el Rayo Vallecano i contra el Celta. El club ja ha anunciat que podran entrar al camp un total de 14.820 persones. No obstant això, el mal econòmic ja està fet. En el partit contra el Madrid, últim al Ciutat de València, van entrar només 10.000 persones, moltes menys de les que hagueren pogut entrar en condicions normals amb un estadi d'un aforament d'uns 25.000 espectadors.

Estadi Ciutat de València
Estadi Ciutat de València

L'últim dels equips de Primera Divisió afectats per aquesta mesura és l'Elx. De fet, amb un estadi com el Martínez Valero, amb capacitat per a més de 33.000 persones, el 60% de la capacitat seria lleugerament superior als 20.000 espectadors. En aquest sentit, ara, en el pròxim partit a casa contra el Llevant, podria duplicar els 10.000 que van entrar en l'últim partit contra el Sevilla, on hi va haver aproximadament 10.000 persones.

Estadi Martínez Valero d'Elx
Estadi Martínez Valero d'Elx

Públic a la Fonteta

En el cas d'espais interiors, com ha marcat la Generalitat, només hi pot haver un 40% de l'aforament. Així, en el cas del València Basket, ja estarà permesa l'entrada de públic en els partits d'ACB, com ja ho estava en els de Lliga Endesa. L'aforament serà del 40% dels 8.500 espectadors que pot acollir la Fonteta, és a dir, cada dia podran entrar més de 3.000 persones. Fins que finalitze la vigència del paquet de mesures el dia 27, el València Basket masculí té dos partits a casa contra el Manresa i contra el Múrcia; i el València Basket femení, l'estrena en competició europea i en Lliga Endesa.

Estadi de la Fonteta ple durant un partit de 2016
Estadi de la Fonteta ple durant un partit de 2016

El Castelló només podrà acollir 5.000 persones

Dues categories avall, en la Primera RFEF, el Castelló ha marcat un rècord amb més de 12.000 abonats en una categoria tan baixa. Recordem que l'estadi de Castàlia té una capacitat d'uns 15.000 espectadors i el 60% d'eixa xifra estaria al voltant dels 9.000. No obstant això, la regulació actual no contempla aquesta possibilitat, ja que, en categoria no professional encara es manté la regulació prèvia de 3.500 persones màximes. Per eixe motiu, i davant la situació sanitària, sí que es permetrà que entren 5.000 persones sempre que estiguen sectoritzades. Tot i això, és una xifra insuficient respecte del que seria en cas de ser una competició professional.

Estadi de Castàlia de Castelló
Estadi de Castàlia de Castelló

Per això, la Federació de Penyes (Fedpecas) ha emés un comunicat condemnant aquesta situació i assegurant que, el fet que només puguen entrar 5.000 persones "és un greuge" comparatiu amb la resta de competicions.

També et pot interessar

stats