Sunderland guanya el Dakar en motos, amb Barreda cinqué

El xilé Pablo Quintanilla ha sigut el guanyador de l'última etapa disputada entre Bisha i Jiddah

El britànic Sam Sunderland, de l'equip espanyol Gas Gas amb el suport de KTM, ha aconseguit el seu segon Dakar en la categoria de motos, després de guanyar-lo el 2017. El xilé Pablo Quintanilla, guanyador de la dotzena etapa disputada aquest divendres entre Bisha i Jiddah, ha sigut segon, mentre que el valencià Joan Barreda ha acabat cinqué en la general.

Després de díhuit anys seguits en els quals una KTM s'imposava en el desert, la japonesa Honda sumava dues edicions seguides aconseguint el triomf. Ara, la marca austríaca trenca aquesta ratxa i es fa amb el seu primer títol a l'Aràbia Saudita.

El millor espanyol sobre dues rodes ha sigut un Joan Barreda (Honda) que ha corregut des de la cinquena etapa amb la clavícula fracturada. Es va tornar a caure en la huitena i, així i tot, va finalitzar en cinquena posició de la general.

Al-Attiyah guanya el seu quart títol en cotxes

El qatarí Nasser Al-Attiyah (Toyota) ha certificat, en la dotzena i última etapa disputada, el seu quart Dakar en la categoria de cotxes, després dels aconseguits el 2011, 2015 i 2019, superant en la general per 27 minuts i 46 segons el francés Sebastien Loeb i més d'una hora respecte al pilot local Yazeed Al Rajhi. El quart lloc en la general ha sigut per a la parella formada pel pilot argentí Orlando Terranova i el copilot espanyol Daniel Oliveras Carreras, que van finalitzar en 1 h 27 min 23 s.

Per part seua, Carlos Sainz (Audi), que va véncer en l'etapa d'ahir dijous, ha perdut altres nou minuts respecte al vencedor, la qual cosa el deixa en l'onzena posició de la general en cotxes. Una classificació a la qual va dir adeu el segon dia de competició després de perdre més de dues hores intentant trobar un punt de control que, va considerar, "erròniament senyalitzat" en el llibre de ruta.

Dani Albero completa el Dakar

El pilot de Carcaixent Dani Albero, la primera persona amb diabetis tipus 1 a aconseguir travessar la meta del Dakar, ho ha tornat a fer aquest divendres, en aquesta ocasió en la categoria Classic de cotxes.

El valencià va debutar a bord d'una motocicleta en l'edició de 2019 i dos intents després va ser capaç de completar totes les etapes i arribar a la meta a l'Aràbia Saudita. Enguany, Albero ha buscat un canvi de registre i s'ha posat als comandaments d'un Toyota Land Cruiser de l'any 99, acompanyat del seu copilot Jorge Vera i entrenat pel preparador físic Rafa Olcina.

No ha sigut fàcil per al de Carcaixent, que ha sofrit diversos problemes mecànics que han fet perillar l'arribada a meta, però els treballs mecànics, en dies de descans inclosos, li han permés completar el ral·li més exigent del món.

Mor un mecànic

El francés de 20 anys, Quentin Lavalée, cap de mecànica del cotxe número 726 de l'equip PH Espot, participant en la categoria de clàssics del Dakar, ha mort durant la disputa de l'última etapa del Dakar a causa d'un accident entre un vehicle d'assistència i un camió local en la ruta d'enllaç dels vehicles d'assistència. El passatger que viatjava amb ell, el belga Maxime Frère, ha resultat ferit amb una contusió abdominal i toràcica.

També et pot interessar

stats