Subcampiona del món tot i dormir en una tenda de campanya

Ascensión Roca, regatista del Club Nàutic de Torrevella, conta que ha estat vivint el mundial en unes condicions lamentables.

La regatista de Torrevella torna a fer pòdium després de viure en unes condicions lamentables.
La regatista de Torrevella torna a fer pòdium després de viure en unes condicions lamentables.

Ascensión Roca torna a fer pòdium en el mundial de classe Europa. En aigües del Bàltic, la regatista del Club Nàutic de Torrevella ha obtingut la segona posició i només ha sigut superada per la danesa Ana Livbjerg, la gran campiona imbatuda. Ascensión  ha contat al programa de ràdio Esports À Punt  el malson que ha passat  durant 10 dies que ha durat el mundial. Ha dormit en una tenda de campanya, damunt d'una estoreta i desitjant una habitació, una persiana i un  llit. 

Una tenda de campanya i una estoreta, el lloc per a dormir de la subcampiona

La seua segona posició en el mundial de la classe Europa encara té més mèrit perquè no ha disposat de les condicions idònies per a preparar la regata. Ascensión Roca dormia en una tenda de campanya antiga, damunt d'una estoreta i els dies que hi va haver  temporal a la ciutat alemanya de Kühlungsborn, seu de la competició, l'aigua inundava quasi  tota la tenda. Ella es refugiava en un raconet on no arribava l'aigua. La regatista ha relatat a Fermín Rodríguez i Josevi Sánchez el patiment diari i les pèssimes condicions en què es trobava. Dormia tres hores diàries i després preferia esperar-se a la carpa de l'organització per a deixar la tenda de campanya. 

Tampoc va rebre molta ajuda per part d'altres companys. Ascensión Roca ha explicat que al final no la van deixar quedar-se en l'apartament de la Federació Catalana on anava a dormir en terra.

Poques ajudes de les federacions

La regatista ha reconegut que rep poques ajudes per part de la Federació  Espanyola i la Valenciana de Vela i que està satisfeta amb les que li dóna el seu club nàutic de Torrevella. Les ganes de tornar a la normalitat li van fer que el seu somni durant la participació en el Mundial fora tindre una habitació amb una persiana i un llit. 

Una actuació molt regular

Roca ha disputat la competició amb un esquinç, aspecte que no li ha impedit fer una actuació molt regular amb bons parcials. En total ha fet quatres segones posicions, una entrada en el lloc 12, i una en el lloc  25 que va aplicar com a descart.

La puntuació total d'Ascensión Roca  va ser de 20 punts, 14 més que la guanyadora, mentre que la tercera classificada, l'alemanya Tine Schreiber en va fer 23. Les condicions del vent han sigut molt variables, això va obligar a ajornar la competició  perquè uns dies a penes bufava, mentre que altres un fort temporal va deixar la flota en terra. 

La passada edició, celebrada a la població catalana de Blanes, Ascensión Roca va obtindre la medalla de bronze.  Amb  aquesta nova  medalla, la regatista de Torrevella és mostra com una de les esportistes més destacades en la classe Europa. L'any 2013 també va ser subcampiona del món. 

També et pot interessar

stats