Stefan Küng, guanyador virtual de la Volta després d’una punxada d’Enric Mas

La mala sort s’ha acarnissat amb el fins ara líder, que ha patit una punxada a poc més d'un quilòmetre de la meta.

Stefan Kung, durant l'etapa
Stefan Küng, durant l'etapa / Manuel Bruque (Efe)

El ciclista suís Stefan Küng és el virtual vencedor de la Volta a la Comunitat Valenciana després d'adjudicar-se la quarta etapa, una contrarellotge de 14 quilòmetres entre Xilxes i Almenara. La mala sort s’ha acarnissat amb el fins ara líder Enric Mas, que ha patit una punxada a poc més d'un quilòmetre de la meta que li ha impedit mantindre el jersei groc.

Mas partia amb 51 segons d'avantatge sobre Küng, el gran favorit en la contrarellotge i el seu principal adversari per a emportar-se el triomf final. El ciclista balear perdia 19 segons en el punt intermedi i en el tram final de l'etapa semblava tindre controlada la carrera per a emportar-se el triomf en la general, però aquest incident ha servit en safata el triomf al suís en la general. Mas ha completat els metres finals com ha pogut i ha entrat en meta a quasi un minut i mig del suís, un desavantatge que li feia perdre el jersei groc.

Küng és el nou líder de la carrera amb un avantatge de sis segons sobre Nelson Oliveira i de 36 segons sobre Mas. Aquest diumenge es disputa la cinquena i última etapa, de 98 quilòmetres i completament plana, entre Paterna i València.

També et pot interessar

stats