Sorribes, entre les huit millors de l'Obert de Madrid

Roberto Bautista ha superat la primera ronda en guanyar el nord-americà Brooksby per 6-0 i 6-2

Sorribes colpeja una pilota en el partit contra Kasatkina
Sorribes colpeja una pilota en el partit contra Kasatkina / Twitter: @MutuaMadridOpen

La valenciana Sara Sorribes s'ha classificat per als quarts de final del Masters 1000 de Madrid després de superar (4-6, 6-1 i 3-6) la russa Daria Kasatkina en dues hores i mitja de partit. La de la Vall d'Uixó, última representant espanyola en el torneig femení de Madrid, ha tornat a mostrar-se còmoda amb el seu joc defensiu i deixant que la rival n'assumira els riscos.

Cadascuna d'elles tenia una victòria dels dos enfrontaments anteriors, encara que de tots dos ja fa temps, era 2015. És la sisena presència de Sorribes a Madrid i els setzens de final era el seu millor paper fins ara en el Masters de Madrid i ara es converteix en la quarta espanyola en superar la ronda de huitens, després de Carla Suárez, Paula Badosa i Anabel Medina.

A més, iguala el seu millor resultat en un torneig d'aquesta categoria, després de classificar-se entre les huit millors a Miami 2021 i 2021, en les edicions de l'any passat.

Kasatkina, la millor classificada —la número 23 del món— entre les sis jugadores russes que van accedir al quadre principal del torneig s'ha vist desarborada per a lluita punt a punt de Sorribes, que ara buscarà un pas més, la semifinal, amb la nord-americana Jessica Pegula, amb qui té balanç favorable de 2-0.

Bautista es venja de Brooksby

La posada en escena sobre superfície de terra en el circuit l'ha acompanyada Roberto Bautista amb un contundent triomf sobre el nord-americà Jenson Brooksby, a qui ha guanyat per 6-0 i 6-2, i s'ha classificat per a la segona ronda del Mutua Madrid Open.

El tenista de Benlloc es va perdre els torneigs de Barcelona i Montecarlo per una lesió en la monyica dreta. Madrid ha sigut la primera parada de Bautista en el tram d'argila del curs, encara que ja va provar aquesta superfície en el 2022 en l'eliminatòria de Copa Davis contra Romania.

I s'ho ha pres amb ganes el valencià, que ha atropellat l'estatunidenc debutant a Madrid i amb el qual havia perdut setmanes arrere, en el Masters 1000 de Miami. Ara Bautista, campió enguany a Doha, el desé títol de la seua carrera, s'enfrontarà contra el britànic Daniel Evans que diumenge va eliminar a l'argentí Federico Delbonis.

L'espanyol, que ha tardat una hora i vint-i-dos minuts a tirar avant el seu debut, encara ha de recórrer unes quantes rondes per a igualar el seu millor paper a Madrid: va ser en el 2014 quan va arribar a semifinals on va perdre contra Rafael Nadal.

També et pot interessar

stats