Quins són els i les millors del 2021 en l'esport valencià?

Enguany ens ha deixat molts protagonistes a la Comunitat Valenciana i demanem la seua col·laboració per a triar els més destacats

Millors esportistes 2021

L'any 2021 ens ha deixat destacats protagonistes i fites esportives a la Comunitat Valenciana. Com resulta tan difícil quedar-se només amb un, demanem la seua col·laboració per a triar els més destacats en quatre categories: millor esportista masculí, millor esportista femenina, millor equip i millor esdeveniment. Ja poden votar el millor del 2021 en el nostre compte de Twitter i entre tots els participants hi haurà un premi.

Millor esportista masculí

En aquesta categoria hem triat com a candidats Gerard Moreno (màxim golejador espanyol de l'any i campió de l'Europa League), Ricardo Ten (huit vegades medallista en els Paralímpics), Gedeón Guardiola (bronze amb la selecció d'handbol a Tòquio) i Tonet IV (doble campió de l'individual de raspall). La llista podria ser molt més llarga, però només en podien quedar quatre. Altres esportistes com Carlos Soler, Pau Torres, Óscar Gil, Sebastià Mora, Felipe Orts o Sergio García Dols també han fet mèrits suficients per a entrar-hi.

Millor esportista femenina

En la categoria de millor esportista femenina hem elegit aquestes quatre candidates: Cristina Ouviña (una de les lideresses del València Basket campió de l'Eurocup Women i la Supercopa d'Europa), Sandra Paños (campiona del triplet amb el Barça i nominada al Baló d'Or), Ana Martínez (campiona de la Copa de la Reina amb l'Elx en la temporada de la seua retirada) i Sara Sorribes, que enguany ha aconseguit a Mèxic el seu primer títol WTA. Tamara Icardo, Liliana Fernández, Ariadna Ródenas o Eva Navarro són altres noms d'esportistes destacades de l'any.

Millor equip

Aquest 2021 ha sigut un any d'èxits per als nostres equips, que han aconseguit ascensos i diversos títols. Els nostres quatre candidats són el Vila-real (campió de l'Europa League), el València Basket (campió de l'Eurocup Women, la Supercopa d'Europa i la Supercopa d'Espanya), l'Handbol Elx (campió de la Copa de la Reina i de la Supercopa d'Espanya) i el Llevant de futbol sala (subcampió de la Lliga i classificat per primera vegada per a la Champions). En aquesta llista també podrien estar el Llevant femení, subcampió de Copa i classificat per a la Champions; el Vila-real femení, que ha pujat a Primera per primera vegada, o el Club Voleibol València, que ha ascendit a la Superlliga masculina.

Millor esdeveniment esportiu

La Comunitat Valenciana és un escenari que acull grans esdeveniments esportius. Entre aquests, n'hem triat quatre de destacats: la marató de València, el Gran Premi de Motociclisme de la Comunitat Valenciana a Xest, la 72a edició de la Volta a la Comunitat Valenciana i la Copa de la Reina, organitzada pel València Basket a la Fonteta. Altres grans esdeveniments que han tingut lloc en terres valencianes són, per exemple, el Mundial d'Handbol femení, que ha disputat la primera fase a Torrevella, Llíria i Castelló de la Plana.

També et pot interessar

stats