Sergio García torna al seu particular jardí

El golfista de Borriol defén a partir d'aquest dijous el títol de campió del Masters d'Augusta, el primer gran torneig de la seua carrera.

Sergio García, durant la ronda de pràctiques a l'Augusta National
Sergio García, durant la ronda de pràctiques a l'Augusta National / Brian Snyder (Reuters)

Sergio García torna a l'escenari que el va coronar com a golfista de nivell mundial, l'Augusta National, seu del primer gran torneig de la temporada, el Masters. Un camp que, a més, té un sentit especial per al borriolenc i la seua parella, Angela Akins, ja que la seua filla, nascuda el passat mes de març, porta el nom d'una de les moltes flors que omplin el jardí de l'Augusta National, Azalea.

El de Borriol (la Plana Alta), defendrà a partir d'aquest dijous la victòria aconseguida l'any passat en el Masters i que va suposar el primer gran torneig de la seua carrera. Un triomf que va celebrar especialment perquè va tardar molt de temps a arribar, 18 anys des que es va fer professional el 1999.

A més, es dóna la circumstància que és el golfista que més participacions en els grans tornejos ha necessitat per a aconseguir guanyar-ne un, fins 74. Casualitats de la vida, aquesta desitjada victòria es va produir en un dels camps que més frustracions ha provocat a Garcia al llarg de la seua carrera.

Precisament a l'Augusta National, després de l'enèsima decepció, el borriolenc va arribar a dir que no era prou bo per a guanyar un gran torneig i, fins i tot, que l'escenari del Masters, únic dels grans tornejos que es disputa sempre al mateix lloc, era un dels pitjors camps de tots els que componien el calendari golfístic.

Afortunadament per a ell, aquesta percepció va canviar radicalment l'any passat. Encara que va liderar el torneig pràcticament de cap a cap, García va necessitar un gran final de volta amb un eagle i un birdie en els seus últims cinc forats per a forçar el desempat amb l'anglés Justin Rose, a qui va guanyar en el primer forat addicional amb un altre birdie.

Entre el grup de favorits

Entre el grup de favorits

El golfista de Borriol arriba a la primera gran cita de la temporada golfística com un dels favorits i en un bon moment de forma, amb tres top tenen els tres últims tornejos disputats i una victòria a Singapur al començament de l'any. El repte que se li presenta és majúscul, ja que en tota la història només tres jugadors han aconseguit defendre amb èxit el títol de campió del Masters, Jack Nicklaus, Nick Faldo i Tiger Woods.

Com a vigent campió del torneig, García ha exercit d'amfitrió aquest dimarts en el tradicional sopar de campions del Masters. El borriolenc, amb l'ajuda del xef espanyol José Andrés, ha triat per a l'ocasió un menú en el qual l'arròs caldós amb llamàntol ha sigut el protagonista i en què no han faltat vins espanyols.

També et pot interessar

stats