Sergio García i Héctor Garzó, segons en el Gran Premi de la Comunitat Valenciana

El pilot de Borriana repeteix resultat, mentre que el de Paterna puja per primera vegada al pòdium.

Sergio García Dols, en el podi
Sergio García Dols, en el podi / Albert Gea (Reuters)

Gran actuació dels pilots valencians en el Gran Premi de la Comunitat Valenciana: Sergio García, en Moto3, i Héctor Garzó, en Moto2, han acabat en segon lloc la carrera disputada en el Circuit Ricardo Tormo de Xest.

Sergio García Dols té un idil·li amb el circuit Ricardo Tormo de Xest. El pilot de Borriana, de 17 anys, ha acabat segon en Moto3 en el Gran Premi de la Comunitat Valenciana, el mateix resultat que va obtindre fa una setmana al mateix escenari, i on va guanyar la temporada passada.

Sergio García ha estat en el grup capdavanter durant tota la carrera, i en l'última volta ha entrat en tercer lloc, per darrere de l'italià Tony Arbolino i de l'espanyol Raúl Fernández. Però el de Borriana no s'ha donat per vençut i ha avançat Fernández en els últims instants per a repetir el segon lloc de la setmana passada. Amb aquest resultat, se situa dotzé en la classificació general, amb 77 punts.

La resta de pilots valencians de la categoria no han tingut una bona actuació. Jaume Masià ha perdut totes les opcions que tenia de guanyar el Mundial després d'acabar en nové lloc. Ara és quart en la general i té molt complicat, fins i tot, pujar al pòdium final, ja que el separen 19 punts d'Arbolino, tercer, amb només 25 en joc. Carlos Tatay, per la seua banda, ha acabat en un discret lloc 21.

Primer pòdium per a Garzó

En la categoria de Moto2, Héctor Garzó ha fet la millor carrera de la temporada en acabar en una meritòria segona posició. El pilot de Paterna, que eixia en segon lloc, ha avançat en l'última volta l'italià Marco Bezzecchi i ha quedat darrere de l'espanyol Jorge Martín.

Es tracta del primer pòdium de Garzó en Moto2, que supera àmpliament el millor resultat obtingut aquesta temporada, el seté lloc aconseguit la setmana passada a Xest. El de Paterna ascendeix fins al quinzé lloc en la general, amb 63 punts, a només tres punts del millor valencià, Arón Canet (66).

Héctor Garzó celebra el segon lloc a Xest / Albert Gea (Reuters)

Els altres dos pilots valencians en Moto2, Canet i Jorge Navarro, no han pogut acabar la carrera. Especialment dolorosa ha sigut la caiguda de Navarro que ha ocorregut quan lluitava per les primeres posicions.

Joan Mir, campió del món en MotoGP

El pilot mallorquí Joan Mir s'ha proclamat campió del món a Xest, a falta d'una prova per disputar, després d'haver acabat en seté llloc la carrera. La victòria en el Gran Premi de la Comunitat Valenciana ha sigut per a l'italià Franco Morbidelli, seguit de l'austrlià Jack Miller i el català Pol Espargaró.

Joan Mir celebra el campionat del món / Albert Gea (Reuters)

L'únic pilot valencià en la categoria reina, Iker Lecuona, no ha pogut participar en la carrera per haver donat positiu en Covid-19. Lecuona va passar deu dies de quarantena a sa casa d'Andorra després d'haver estat en contacte estret amb el seu germà i ajudant, també contagiats, i va viatjar a València amb la idea de participar en la carrrea, però la PCR que li van fer en arribar va tornar a resultar positiva.