Sergio García Dols, subcampió de Moto3 a Xest

El pilot de Borriana ha acabat tercer mentre que la victòria ha sigut per a Guevara, també de l'equip valencià Gas Gas

Izan Guevara ha tingut una disputada lluita per la victòria amb el turc Deniz Öncü
Izan Guevara ha tingut una disputada lluita per la victòria amb el turc Deniz Öncü / Biel Aliño (Agència Efe)

L'espanyol Izan Guevara, ja campió del món de Moto3, s'ha adjudicat la victòria en el Gran Premi de la Comunitat Valenciana en el circuit Ricardo Tormo de Xest, amb el seu company d'equip en l'Aspar Team Sergio García Dols tercer, la qual cosa li atorga el subcampionat mundial de la categoria.

Guevara ha sumat la setena victòria de la temporada després d'una atapeïda lluita final amb Öncü per tot just 62 mil·lèsimes de segon en una última volta en la qual el turc va superar l'espanyol en la corba sis, però aquest va saber esperar el moment en la corba final.

L'alacantí Daniel Holgado ha sigut desé, mentre que Iván Ortolá, el 'Pepino' de Puçol, no ha pogut ser el millor 'rookie' de l'any en acabar dotzé. El títol de millor debutant ha sigut per al brasiler Diogo Moreira en acabar huité. Els també valencians Carlos Tatay i Jaume Masià han sigut dotzé i vint-i-dosé, respectivament.

Augusto Fernández, campió

Els espanyols Pedro Acosta i Augusto Fernández han protagonitzat la "carrera perfecta" en el Gran Premi de la Comunitat Valenciana de Moto2 amb victòria del primer i amb el segon, en aquesta posició, proclamant-se campió del món

Acosta suma la seua tercera victòria de la temporada, després de les aconseguides en el circuit italià de Mugello i en el també espanyol de Motorland Aragó. El valencià Aron Canet, que era quart, ha acabat per terra en la corba cinc mentre que Àlex Escrig ha debutat amb una dinovena posició.

Augusto Fernández (Kalex) s'ha convertit en el vint-i-quatré campió del món del motociclisme espanyol després de donar a Espanya el cinquanté seté títol mundial. Hi ha un total de catorze pilots amb un títol mundial, en tant que els deu restants acumulen més d'un guardó i, en aqueixa relació, continua sent Ángel Nieto el pilot més llorejat.

Rins, victòria; Bagnaia, campió

En MotoGP, el català Àlex Rins ha aconseguit a Xest la segona victòria de la temporada i l'última de Suzuki, que abandona el Mundial de motociclisme aquest any, en entrar primer a meta, per davant del sud-africà Brad Binder i del madrileny Jorge Martín. L'italià Francesco 'Pecco' Bagnaia s'ha proclamat campió del món de la categoria reina, en acabar la carrera en nové lloc. A l'únic rival en la lluita pel títol, el francés Fabio Quartararo, només li valia la victòria per a tindre alguna possibilitat, però ha acabat en la quarta plaça.

També et pot interessar

stats