Sergio García compleix 20 anys en l'elit en plena forma

El golfista de Borriol disputa des d'aquest dijous el PGA Championship, el 'major' que fa 80 de manera consecutiva.

VÍDEO | Sergio García compleix 20 anys en l\'elit en plena forma

Un ja llunyà 22 d'abril de 1999 un jove golfista de Borriol va debutar com a professional amb només 19 anys en l'Open d'Espanya. 20 anys després, amb més de 30 victòries -incloent un Masters d'Augusta- i convertit ja en el jugador amb més punts en la història de la Ryder Cup, Sergio García continua competint en l'elit d'aquest esport.

De fet, García disputa des d'aquest dijous el PGA Championship, el segon gran torneig de la temporada golfística i el que fa 80 de manera consecutiva. És a dir, els ha disputat tots, sense interrupció, en els últims 20 anys (des de l'Open Britànic de 1999). Això el situa com el golfista en actiu amb el millor registre i com el tercer de la història, només superat per Jack Nicklaus (146 consecutius entre 1962 i 1998) i Tom Watson (87, entre 1974 i 1996). 

L'edició número 101 del PGA Championship tindrà lloc al camp de Bethpage Black (Long Island, Nova York), i amb el canvi de dates aprovat l'any passat es converteix en el segon major de la temporada, després del Masters d'Augusta. Serà la quarta vegada que el golfista borriolenc dispute un torneig en aquest camp, i els precedents conviden a l'optimisme: quart en l'Open dels Estats Units de 2002, desé en l'Open dels Estats Units de 2009 i tercer en el Barclays de 2012.

A més, arriba en un bon estat de forma, ja que ha finalitzat en segona i quarta posició en els dos últims tornejos que ha jugat (Zurich Classic i Wells Fargo Championship). No obstant això, García no ha aconseguit superar el tall en els últims sis grans tornejos, un registre que suposa la pitjor ratxa de tota la seua carrera.

Així mateix, aquest serà el PGA Championship que fa vint que disputa, després del seu debut a l'agost de 1999 en una edició en què va acabar segon i que va tindre lloc en el camp de Medinah. Precisament, en aquest escenari va protagonitzar un dels colps més icònics de la seua carrera, considerat, a més, com un dels cinc millors de la història del circuit americà: el famós segon colp amb la pilota apegada a la soca d'un arbre que va evitar les branques i el tronc, i va acabar en el green.

Juntament amb García, altres quatre jugadors espanyols buscaran aconseguir el primer triomf en aquest torneig per al golf nacional: els bascos Jon Rahm i Adrián Otaegui, el canari Rafa Cabrera-Bello i l'extremeny Jorge Campillo.

També et pot interessar

stats