María Fuentes, bronze individual, lidera l'equip de la Comunitat Valenciana

La selecció valenciana, durant el Campionat d'Espanya de trail
La selecció valenciana, durant el Campionat d'Espanya de trail / FACV
07 de maig 2023 - 18:05

La selecció valenciana ha aconseguit un valuós segon lloc en el Campionat d'Espanya de trail running per federacions, disputat a Lerín (Navarra), el millor resultat de la seua història.

L'equip de la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana només ha cedit davant les grans favorites, les catalanes, que al final del recorregut de 27 quilòmetres només els van traure 8,03 minuts mentre que les valencianes han avançat les basques, bronze, en més de trenta.

La millor de la selecció ha sigut María Fuentes. L'atleta entrenada per Arcadi Margarit ha acabat en el tercer lloc individual amb un temps de dues hores, 42 minuts i 14 segons.

Fuentes ha estat ben secundada per Vanessa Romero, que ha sigut cinquena. Marta Esteban ha acabat en el lloc catorzé i arredoneix la seua millor actuació en el trail, una modalitat en la qual és nova. Rianna Nelson-Daley ha entrat dos llocs per darrere.

L'equip masculí ha acabat huité i el millor dels valencians ha sigut Adrián Ivars, vinté. El conjunt femení sub 23 ha aconseguit el quart lloc amb María López setena i Ana González novena. Pitjor els ha anat als joves, que han acabat en el lloc onzé. En les categories de formació, els xics han sigut quarts, amb un cinqué lloc individual de Marcos Sánchez, i les xiques, sisenes.