La selecció espanyola d'handbol, fora de les medalles en l'Europeu

Les Guerreres han perdut contra França (26-25) i es queden sense opcions de classificar-se per a les semifinals.

Ainhoa Hernández fa un llançament a porteria
Ainhoa Hernández fa un llançament a porteria / Henning Bagger (Efe)

La selecció espanyola d'handbol ha dit adeu a les opcions de classificar-se per a les semifinals de l'Europeu de Dinamarca després de perdre contra França (26-25) en el primer partit de la segona fase de la competició. Les Guerreres han posat contra les cordes les campiones vigents, ja que han remuntat cinc dels sis que avantatjaven les franceses a la fi de la primera part, però han acabat pagant la dolenta segona meitat dels primers trenta minuts.

El partit ha començat amb igualtat, intercanvi de gols i de pèrdues. Carmen Martín repetia empentant l'equip. Els penals tornaven a ser claus, com també ho eren les pèrdues de baló no forçats. A partir del 15, les franceses s'han mostrat superiors i han trencat el partit. Els extrems francesos funcionaven, mentre que les espanyoles arribaven tard en les ajudes i la defensa no estava ben ajustada. Les exclusions no eren aprofitades per les xiques de Carlos Viver per a acurtar distàncies i en l'última jugada del primer període gol d'Espanya. Els àrbitres, després de revisar la jugada, no el pugen al marcador. Tocava remuntada enfront d'un equip, el francés, molt superior en la primera part.

Dit i fet, l'esperit que tantes voltes ha destacat en aquestes jugadores ha fet que millorara la defensa. Si la selecció espanyola defén, guanya partits. Hui no ho ha fet perquè davant estava França. Un equip amb més físic i sobretot amb millor llançament exterior. La santapolera Lara González s'ha dedicat a fons en tasques defensives per a acurtar distàncies. Espanya s'havia posat a un, però l'esport ha demostrat, una vegada més, que és capritxós. Hui Carmen ha errat el primer penal en el torneig. N'ha convertit 18 de 19. Qui sap si haguera entrat. No és temps de lamentacions. La competició continua i el repte ara és aconseguir la cinquena plaça de l'Europeu.