La selecció espanyola de ciclisme en pista júnior i Sub-23, concentrada a València

Entre els participants hi ha tres valencians: Josué Gómez, Manolo Peñalver i Alejandro Martínez Chorro

Un membre de la selecció espanyola de ciclisme en pista
Un membre de la selecció espanyola de ciclisme en pista / João Fonseca i Oliva Calado

Des de dilluns, i fins divendres, la selecció espanyola de ciclisme en pista júnior i sub-23 entrena al velòdrom Lluís Puig de València per tal de decidir qui participarà en el futur Campionat d'Europa, del 21 al 26 d'agost, a la ciutat italiana de Montichiari. 

Més de 14 joves ciclistes participen en aquesta primera concentració de la selecció, d'un total de tres. Hi ha tres valencians: Josué Gómez, Manolo Peñalver i Alejandro Martínez Chorro. Precisament a la pista que serà l'escenari del pròxim campionat d'Espanya, del 21 al 23 de setembre. Raúl Mena, el seleccionador nacional de pista, remarca la gran participació valenciana en l'equip ja que, a més dels concentrats, pensa també en la possibilitat d'afegir altres valencians a l'equip com ara el ciclista olímpic de Vila-real, Sebastià Mora, o Sandra Alonso, de Torrevella qui, amb 19 anys, ja va guanyar l'any passat el campionat absolut en persecució individual.

Josué Gómez, un jove ciclista d'Ibi, reconeix que l'emocionaria poder participar en la prova de puntuació: una prova de fons, amb 160 voltes a la pista (amb una durada aproximada d'una hora) "on es va a molta velocitat... Es tracta d'una carrera que es guanya a la meitat perquè, com són moltes voltes, al principi la gent va molt ràpid, però després li falta gas", ha explicat. 

Manolo Peñalver també es mostra il·lusionat per poder participar en l'europeu. També perquè, com diu, "el campionat es fa a només 40 minuts d'on visc ara", ja que aquest jove de 19 anys de Torrevella és en l'actualitat membre de l'equip italià Trevigiani Phonix-Hemus. Per a ell, seria la primera convocatòria amb la selecció espanyola i voria recompensat, així, el seu esforç dins la pista, on inicialment va començar a treballar per tal de "guanyar el punt que fa falta per a un esprint final en carretera". 

El tercer participant, Alejandro Martínez Chorro, un jove de 19 anys de Sant Vicent del Raspeig, ja va aconseguir el bronze el 2016 en la categoria júnior. Ell és un dels pocs que té quasi segura la participació en l'europeu sub-23. A més, el seleccionador Raúl Mena el té com una aposta forta per a l'europeu en la categoria Elit, que tindrà lloc dues setmanes abans, del 2 al 12 d'agost, a Glasgow. Si finalment és seleccionat, Martínez Chorro té clar l'objectiu: aconseguir medalla en el campionat de la seua categoria i acabar, com a mínim, entre els huit primers en la prova per equips en l'absolut de Glasgow.

I és que Glasgow acollirà per primera volta el Campionat d'Europa de Ciclisme  en les quatre disciplines de forma simultània en la categoria absoluta (carretera, MTB, BMX i pista). A més, serà la primera prova puntuable per a les futures Olimpíades de Tòquio 2020 "on nosaltres no només hem d'aconseguir participar", afirma el seleccionador Mena, "sinó que, a més, estem en disposició d'optar a medalla". 

També et pot interessar

stats