Sebastià Mora: No vull tornar a vore uns Jocs Olímpics des de casa

Albert Torres (Menorca, 1990) i Sebastià Mora (Vila-real, 1988) han guanyat la medalla de plata en cursa a l´americana en el Campionat del Món de Ciclisme en Pista d´Apeldoorn.

Sebastià Mora a sa casa

Sebastià Mora parla clar de dos temes que s´han convertit en una xacra per al ciclisme tant professional com amateur: el dopatge i la sinistralitat. Respecte del dopatge, defén la tolerància 0. 'En l´últim mes he passat tres controls. He d´estar localitzable les 24 hores, i de vegades vénen a casa. Sembla que no hi ha ciclisme fins que no apareix un cas de dopatge'.

L´últim cas és la sospita sobre Wiggins per haver pres medicaments sospitosos amb l´equip Sky, segons una investigació de l´Agència Antidopatge del Regne Unit i denunciada per la Cambra dels Comuns. El guanyador del Tour del 2012 ho ha desmentit en una entrevista a la BBC 'Em sabria greu que es confirmara', afirmà el ciclista de la Plana Baixa.

A més, com a professional d´un esport minoritari, apunta altres conseqüències: 'Per culpa d´uns tramposos, hi ha esportistes nets que han perdut espònsors o l´oportunitat de pujar al podi; i no és per la foto, és per la motivació que això representa'. Són els casos de Lydia Valentín, en halterofília, i de la saltadora de llargada de l´Eliana, Conxa Montaner

També et pot interessar