Saúl Craviotto fa història amb l'última medalla de plata del K4 de piragüisme

És la cinquena medalla del piragüista català en uns Jocs Olímpics

El K4 espanyol conquista la catorzena medalla en Tòquio
El K4 espanyol conquista la catorzena medalla a Tòquio / Fernando Bizerra (Efe)

Els piragüistes Saúl Craviotto, Marcus Cooper Walz, Carlos Arévalo i Rodrigo Germade s'han penjat aquest dissabte la plata en la prova del K4 500 dels Jocs Olímpics de Tòquio, la catorzena medalla per a Espanya que converteix el palista ilerdenc, el seu capità, en llegenda de l'esport espanyol.

El quartet es va colar en la final després de disputar en les hores centrals de la competició una semifinal en la qual van acabar com a caps de sèrie, tota una declaració d'intencions.

Així, ja en la final, els espanyols van fer una bona arrancada i van encapçalar la carrera durant la major part de la prova. Però des del primer moment aquesta va ser una renyida batalla entre dos vells coneguts per coronar el més alt del podi olímpic.

Els alemanys Max Rendschmidt, Ronald Rauhe, Tom Liebscher i Max Lemke, que ja s'intuïen com la seua major amenaça en la prova, van remar molt a prop d'aquests durant tota la regata i van acostar-se molt en els últims metres en el carril contigu per a colar la proa del seu caiac, 226 mil·lèsimes de segon per davant de la dels espanyols.

El bronze va anar a parar a les mans dels eslovacs Samuel Baláz, Adam Botek, Denis Mysák i Erik Vicek, amb un temps d'1.23.534.

Cinquena medalla de Craviotto

Aquest metall suposa la cinquena medalla de Saúl Craviotto. Un fet que resulta històric perquè iguala la marca de David Cal, amb les mateixes medalles olímpiques i el que, fins ara, era l'esportista espanyol amb més pòdiums olímpics.

També et pot interessar

stats