Santa Pola, capital mundial del surf de rem

Els millors surfistes de tot el món participen en el I World SUP Festival Costa Blanca.

Hi han participat més de 800 persones entre surfistes professionals, semiprofessionals i aficionats
Hi han participat més de 800 persones entre surfistes professionals, semiprofessionals i aficionats / World Sup Festival Costa Blanca

Ones de més d'un metre d'alçada i vent en contra de 15 nucs. Són les condicions adverses contra les que van haver de lluitar els surfistes que disputaren la carrera de llarga distància del I World SUP Festival Costa Blanca a Santa Pola.

L'australià Michael Booth va guanyar aquesta prova que puntua per a l'Euro Tour, la lliga europea de paddle surf o surf de rem. 143 participants van prendre l'eixida des de l'illa de Tabarca i van recórrer 17 quilòmetres de distància fins a la platja de Llevant de Santa Pola. A pesar de les condicions de la mar, els surfistes que van aconseguir arribar a la meta van comentar que era la regata més dura, però més divertida i bonica, del calendari disputat fins ara en l'Euro Tour SUP.

Michael Booth va dominar la prova des del principi i va completar el recorregut en 1 hora i 39 minuts. El segon lloc fou per a Bruno Hasulyo, d’Hongria, a només 37 segons; i el tercer lloc, per al francés Tom Auber.

El primer espanyol classificat va ser Rafa Sirvent, de 18 anys, actual campió d'Espanya, que va aconseguir un meritori tretzè lloc.

Una aposta pel turisme esportiu

Els millors surfistes del món s’han concentrat a Santa Pola per a participar en aquesta primera edició de la World SUP Festival Costa Blanca, que ja s'ha convertit en un dels esdeveniments esportiu més rellevants del calendari internacional per als amants d'aquesta disciplina. Més de 800 persones, entre surfistes professionals, semiprofessionals i aficionats s'han inscrit en les diferents proves.

A més, s'han organitzat moltes activitats paral·leles per a donar a conéixer aquest esport: conferències, exposicions, classes magistrals o, exhibicions que han atret molts turistes i han convertit les viles marineres de Torrevella i Santa Pola en capitals mundials del surf de rem. Una nova aposta pel turisme esportiu a la província d'Alacant.

També et pot interessar

stats