Ruth Beitia rep el bronze de Londres 2012 deu anys després

La saltadora espanyola va aconseguir l'or en la següent cita olímpica, el 2016, a Rio de Janeiro

Ruth Beitia ha rebut aquest dilluns la medalla de bronze de Londres 2012
Ruth Beitia ha rebut aquest dilluns la medalla de bronze de Londres 2012 / Twitter: @COE_es

Ruth Beitia ha rebut aquest dilluns, en la seu del Comité Olímpic Espanyol, la medalla de bronze de salt d'alçada dels Jocs Olímpics de Londres 2012 que li va ser adjudicada nou anys després, el 2021, després de la desqualificació de la russa Svetlana Shkolina.

L'exatleta càntabra va ser inicialment quarta en la final de salt d'alçada que va guanyar la russa Anna Chicherova —també sancionada per dopatge a Pequín 2008 i Berlín 2009— amb 2,05 metres, seguida de la nord-americana Brigetta Barrett amb 2,03 i Shkolina amb la mateixa marca.

Quatre anys després d'aquella cita a Londres es va destapar l'anomenat Informe McLaren, una investigació de l'Agència Mundial Antidopatge que reflectia una trama de dopatge organitzat de Rússia ocultant els positius entre 2011 i 2015 i que hauria beneficiat esportivament Shkolina.

Després de les pertinents al·legacions, a causa de la sanció de World Athletics, el Comité Olímpic Internacional (COI) va fer oficial el 13 de novembre de 2021 el canvi de la classificació en la final de salt d'alçada dels Jocs Olímpics de Londres 2012. Una decisió que va beneficiar Ruth Beitia, que va passar de ser quarta a tercera.

L'esportista espanyola compta amb un extens palmarés que inclou també un or (Rio de Janeiro 2016), un plata en un Mundial a l'aire lliure (Moscou 2013), dos plates i dos bronzes en Mundials en pista coberta, tres ors en Europeus a l'aire lliure i unes altres sis medalles més en Europeus sota sostre.

També et pot interessar

stats