Rui Costa guanya l'última etapa i s'endú la Volta a la Comunitat Valenciana

El ciclista portugués ha sorprés a tots amb una escapada dos quilòmetres abans de la meta, que li ha acabat donant el triomf

Rui Costa celebra el triomf
Rui Costa celebra el triomf / Twitter: @VueltaCV

Rui Costa és el nou guanyador de la Volta a la Comunitat Valenciana. El ciclista portugués ha sorprés tots els rivals amb una escapada quan faltaven dos quilòmetres per a la meta, situada a la Ciutat de les Arts i les Ciències de València, que li ha valgut no només per a la victòria de la cinquena i última etapa, sinó que també li ha donat el títol en la general.

Rui Costa ha aprofitat l'estret marcatge entre els principals favorits i ha saltat dos quilòmetres abans de la meta, sabedor que només el separaven 15 segons del jersei groc. Giulio Ciccone, més pendent de Pello Bilbao i Tao Geoghegan Hart, ha reaccionat tard, i el portugués s'ha jugat la victòria d'etapa a l'esprint amb Thymen Arensman. Conscient que la bonificació podia ser decisiva, Rui Costa ha volgut travessar la meta en primer lloc, però finalment els 21 segons d'avantatge sobre Ciccone ja li garantien el triomf en la general.

El líder fins hui, l'italià Ciccone s'ha hagut de conformar amb el segon lloc, mentre que Pello Bilbao ha completat el pòdium. Joan Bou, en el 25é lloc, ha sigut el millor valencià.

També et pot interessar

stats