Es retira una llegenda

El tenista suís assegura que la Laver Cup serà l'última competició en què participarà

Es retira una llegenda

El tenista suís Roger Federer, exnúmero u del món, guanyador de vint títols de Grand Slam i considerat un dels millors jugadors de la història, ha anunciat aquest dijous la seua retirada, que es farà efectiva al final de la Copa Laver, torneig per equips que ell mateix promou i que es disputarà a Londres del 23 al 25 d'aquest mes.

El suís es retira amb 103 títols, un balanç de 1.251 partits guanyats i 275 perduts i uns guanys oficials, segons l'ATP, de 130,5 milions de dòlars.

Segons ha manifestat en un comunicat en les seues xarxes socials, Federer de 41 anys, dirà adeu després d'"una aventura meravellosa" de 24 anys, però després de tres últimes temporades que han suposat "un repte en forma de lesions i cirurgies".

El jugador de Basilea no ha pogut retornar a la competició, com ell ha manifestat en diverses ocasions. "Tinc 41 anys. He jugat més de 1.500 partits durant més de 24 anys. El tenis m'ha tractat més generosament del que mai hauria somiat i ara he de reconéixer que és el moment d'acabar amb la meua carrera competitiva".

Federer admet que va rebre "un talent especial per a jugar al tenis" i que ho va fer a un nivell que mai va imaginar "i durant molt més temps" del que va pensar "que fora possible".

En un llarg capítol d'agraïments, el suís es refereix a la seua esposa Mirka i als seus fills, als seus pares i germana, als seus entrenadors, a l'equip suís, al seu grup de suport i als seus patrocinadors, als fans i també als seus rivals. "Els últims 24 anys en el circuit han sigut una aventura increïble. He tingut la fortuna de jugar en quaranta països. He rist i plorat, he sentit alegria i dolor, però sobretot m'he sentit increïblement viu", indica el jugador.

Finalment, Federer conclou el comunicat amb un: "Per a acabar, al joc del tenis: t'estime i mai t'abandonaré".

També et pot interessar

stats