Ricardo Ten i Michelle Alonso, abanderats en els Jocs Paralímpics de Tòquio

La nadadora Michelle Alonso i el ciclista Ricardo Ten seran abanderats en els Jocs Paralímpics de Tòquio 2020
La nadadora Michelle Alonso i el ciclista Ricardo Ten seran abanderats en els Jocs Paralímpics de Tòquio 2020 / Twitter: @paralimpicos

El ciclista valencià Ricardo Ten i la nadadora canària Michelle Alonso han sigut designats pel comité executiu del Comité Paralímpic Espanyol (CPE) abanderats de l'equip espanyol en la cerimònia d'inauguració dels Jocs Paralímpics de Tòquio, que tindrà lloc el pròxim 24 d'agost.

Així, per primera vegada en la història, la desfilada de cada delegació nacional estarà encapçalat per una parella d'esportistes, un home i una dona.

Ricardo Ten debutarà com a ciclista en uns Jocs Paralímpics després d'haver participat en cinc edicions anteriors en natació, esport en el qual compta amb tres medalles d'or, una de plata i dues de bronze. Ara, com a ciclista, el seu palmarés s'ha ampliat amb altres cinc campionats del món entre 2018 i 2021, tant en pista com en carretera.

D'altra banda, Michelle Alonso serà la primera abanderada espanyola amb discapacitat intel·lectual i tots dos seran els primers a representar federacions espanyoles que mai havien tingut esportistes com a portadors de la bandera, com són la Federació Espanyola d'Esports de Persones amb Discapacitat Intel·lectual (Feddi) i la Real Federació Espanyola de Ciclisme (RFEC).

Alonso ha sigut campiona paralímpica dels 100 metres braça en categoria de discapacitat intel·lectual en les dues últimes edicions dels Jocs Paralímpics, els de Londres 2012 i els de Rio 2016. A més, posseeix la millor marca mundial en aquesta prova, amb un temps de 1'12"61 i ha participat en campionats d'Espanya de natació, competint contra nadadores sense discapacitat.

També et pot interessar

stats