Ricardo Ten, campió del món de ciclisme en pista

L'esportista de Tavernes Blanques s'ha proclamat campió del món de ciclisme en pista en la seua primera participació en una prova mundial de ciclisme

Ricardo Ten, campió del món de ciclisme
Ricardo Ten, campió del món de ciclisme / UCI

Fa un any, l'esportista de Tavernes Blanques, Ricardo Ten, va decidir abastar un nou repte amb un canvi de pràctica esportiva. Després de dos dècades d'activitat esportiva en l'aigua, va deixar les piscines i es va iniciar en l'esport de les dos rodes. La seua estrena ha sigut excel·lent, amb una medalla de bronze en la Copa del Món a Holanda i una medalla de plata en el mundial de carretera a Sud-àfrica. Ahir, el valencià, que per primera vegada participava en una prova internacional en un velòdrom, va aconseguir proclamar-se'n campió del món.

Ten, de 42 anys, va mostrar sobre la pista brasilera el seu esperit competitiu i unes superbes qualitats d'esportista. Abans de guanyar ahir el títol mundial, en la ronda classificatòria ja havia aconseguit un segon lloc amb un temps de 3:54:193, i superava els últims ciclistes guanyadors de l'or i del bronze en els Jocs Paralímpics de Rio 2016, el xinés Zhangyu i l'holandés Arnoud Nijhuis. En la carrera final de dotze voltes a la pista i d'un recorregut de tres quilòmetres, Ricardo Ten entrava en la línia de meta per davant del canadenc Ross Wilson, a qui va traure un avantatge de dos segons amb un temps de 3:52:222.

Ricardo Ten, que va perdre una cama i els dos braços als 8 anys per un accident amb un cable d'alta tensió, que a més li va deixar el 75% del cos cremat, va iniciar la pràctica esportiva amb una bicicleta adaptada per son pare i son germà. Tot i això, va apostar per la natació, que l'ha portat a mantindre's en l'elit amb sis medalles paralímpiques i 29 títols europeus i mundials. Ara, en poc més d'un any de pràctica ciclista, l'esportista de Tavernes aconsegueix l'or en persecució C1 i signa una nova estrena esportiva immillorable.

L'esportista valencià, que forma part del Proyecto FER i és membre del projecte Di-Capacitat de la Fundació Cent Anys del Llevant UE, és el millor exemple dels valors d'esforç i de superació en l'esport.

També et pot interessar

stats