Revolució valenciana cap a París 2024

140 esportistes valencians han sigut becats per a la desena edició del Projecte FER, impulsat per l'FTA

La pista central de L'Alqueria del Basket ha acollit l'acte
La pista central de l'Alqueria del Basket ha acollit l'acte / À Punt Mèdia

El Projecte FER (Foment d'Esportistes amb Reptes), que impulsa la Fundació Trinidad Alfonso (FTA), ha presentat aquest divendres la desena edició d'aquest programa dedicat a fer costat a esportistes valencians amb una xifra de 140 becats aquesta temporada, dels quals 53 són cares noves.

L'objectiu, com cada any, és aconseguir que aquest cicle olímpic siga molt exitós i obtindre una àmplia delegació en els pròxims Jocs de París, per als quals falten poc més de dos anys.

Els 140 esportistes estan distribuïts en les tres categories existents des de l'origen del programa: 37 s'inclouen en el nivell "Elit" i rebran una ajuda que oscil·la entre els 12.000 i els 16.000 euros; 43 en la categoria "Promeses" amb una quantia que va des dels 6.000 fins als 8.000; i 60 integrants de la categoria "Viver", els més joves, que rebran una assignació que varia entre 2.000 i 3.000, segons els seus resultats.

Sota el lema "Revolució valenciana" s'ha celebrat en la pista central de l'Alqueria del Basket de València la presentació del desé aniversari tant de la fundació com del Projecte FER, un any en què les beques suposaran una inversió d'un milió d'euros que Juan Roig, president de l'FTA, aportarà del seu patrimoni.

Durant aquesta dècada s'han concedit 1.126 beques a esportistes, el 55% per a homes, el 45% per a dones, i s'han concedit huitanta beques de FER Entrenadors, un programa que, en aquest cas, compleix cinc anys. La inversió total destinada per Roig al Projecte FER, que va començar el 2013 amb només dèsset esportistes, en aquests deu anys s'ha xifrat en huit milions d'euros.

Àudio
Entrevista a Juan Miguel Gómez i Claudia Conte

També et pot interessar

stats