Es retira la reina de la longitud espanyola

La millor atleta valenciana de la història posa punt i final a la seua trajectòria esportiva.

Es retira la reina de la longitud espanyola

Ja ho havia deixat caure però ahir, a última hora de la vesprada, va fer oficial el seu adeu. Concha Montaner, la millor atleta valenciana de tots els temps, penjava a les seues xarxes socials un missatge acompanyat d'un vídeo amb què tancava definitivament la seua carrera esportiva. Amb un palmarés d'escàndol i una carrera irreprotxable, Concha Montaner es retira perquè no se sent motivada. Diu que està cansada i vol prioritzar unes altres facetes de la seua vida. 

Carrera brillant

Constant i compromesa, així és Montaner, i així ha sigut la seua trajectòria. Després de més de 20 anys a les pistes i convertida en una institució de l'atletisme espanyol, es va situar en l'elit de l'esport després de guanyar la medalla d'or en el Mundial júnior de 2000 celebrat a Santiago de Chile. Però el seu palmarés es complementa amb quatre participacions olímpiques (Sidney 2000, Pequín 2008, Londres 2012 i Río 2016), un subcampionat d'Europa i un bronze mundial que va arribar amb dotze anys de retard. La russa Tatiana Kotova (7,00 m) va botar més que cap de les seues rivals a Moscou, però el positiu que va donar va fer que perdera la medalla d'or i, consegüentment, Montaner, que havia quedat quarta en el Campionat del Món, va guanyar el merescut bronze. 

A més, en l'àmbit nacional, l'atleta de l'Eliana i fins ara reina de la longitud espanyola, és set vegades campiona a l'aire lliure i nou, en pista coberta. 

En aquests 20 anys ens ha regalat grans moments que quedaran per sempre en la història de l'atletisme. Es perd un referent, però Montaner deixa el millor llegat a les noves generacions.

També et pot interessar

stats