La regatista Ascensión es classifica per al mundial

La regatista del Club Nàutic de Torrevella disputa a La Rochelle l'europeu de vela.

Ascensión Roca es prepara en l'europeu per adaptar-se a la classe Lasser Radial
Ascensión Roca es prepara en l'europeu per adaptar-se a la classe Lasser Radial / Alfred Farré

Els punts que ha obtingut Ascensión Roca en la Copa d'Espanya li serveixen per a classificar-se i poder competir en el mundial que se celebrarà a Alemanya les dos primeres setmanes d'agost. La regatista va obtindre l'any passat la medalla de bronze en el mundial en la classe Europa de vela lleugera. Ascensión intentarà repetir pòdium i assegura que la pot afavorir el fort vent que es preveu que bufe quan se celebre el mundial.

L'última prova de la Copa d'Espanya que s'ha disputat a Blanes, a la Costa Brava, ha estat decisiva ja que Ascensión Roca encara no tenia assegurada la plaça per al mundial perquè problemes de salut li van impedir participar en una de les tres regates de la Copa d'Espanya.

Ascensión Roca competirà en el mundial en la classe Europa de vela lleugera / Alfred Farré

Procés d'adaptació a la classe Laser Radial

Ascensión Roca acudeix a l'europeu que se celebra la segona setmana de maig a La Rochelle, a la costa atlàntica francesa, amb l'objectiu d'adaptar-se a l'embarcació Laser Radial que és modalitat olímpica. Només fa tres mesos que hi participa i ara el que pretén es agafar físic. Ha de guanyar deu quilos i de moment ja n'ha pujat quatre.

L'europeu és sobretot preparatori per afermar-se a l'embarcació i les possibilitats d'estar en el pòdium són pràcticament impossibles, segons diu la regatista. L'acompanyen en la delegació valenciana, dos esportistes del Club Nàutic del Campello, Sheila Martínez i Ángela Andújar.

Poder estar en les olimpíades

Després d'uns mesos d'aclimatació a la nova embarcació, que requereix una tècnica diferent, Ascensión Roca es plantejarà entre finals d'any i principis del pròxim classificar-se per poder figurar entre els elegits en l'equip preolímpic, a més d'intentar participar en l'europeu i el mundial.

Ella afirma que va pas a pas, dia a dia, perquè mai se sap com pot reaccionar el cos davant el sobreesforç dels regatistes. És un esport en el qual les zones més castigades són els genolls i l'esquena.

També et pot interessar

stats