La regata Tabarca Vela recupera el nivell d'alta competició

Serà també l'inici del compte arrere per a l'eixida de l'Ocean Race, la volta al món de vela per equips, que eixirà d'Alacant el 15 de gener del 2023

Una embarcació de la competició, en imatge d'arxiu
Una embarcació de la competició, en imatge d'arxiu / Tabarca Vela

La 26 edició de la regata Tabarca Vela Diputació d'Alacant, que es disputarà del 8 al 10 de juliol, marcarà un punt d'inflexió en la història de la prova perquè recupera el nivell d'alta competició que va tindre durant dècades.

Així ho ha manifestat José Mancebo, director del Patronat de Turisme Costa Blanca, en l'acte de presentació de la prova, que ha tingut lloc aquest dimarts en la seu social del Reial Club de Regates d'Alacant, organitzador de l'esdeveniment.

Unes quaranta embarcacions de vela de creuer de les divisions ORC (0-1 a 4) de tot l'estat i la flota de monotips J80 (de 8 metres d'eslora), que disputaran la segona prova de la Lliga Iberdrola de Vela femenina, seran els protagonistes d'aquesta edició.

La competició tindrà cinc mànegues en sobrevent-sotavent (entre boies), més una regata a mar oberta, que tindrà lloc dissabte, d'anada i tornada a l'illa de Tabarca, unes 30 milles (58 km), per a les divisions ORC. Els J80 disputaran sis tandes sobrevent-sotavent.

La prova està inclosa en el calendari oficial de la Reial Federació Espanyola de Vela, serà Copa d'Espanya de les divisions ORC de la Comunitat Valenciana, i puntuable per a la Lliga de Creuers de la Comunitat Valenciana Trofeu Generalitat.

També et pot interessar

stats