Primer rècord olímpic a Tòquio, abans de la inauguració dels Jocs

La sud-coreana An San ha superat la plusmarca que tenia la ucraïnesa Lina Herasymenko en tir amb arc des dels Jocs d'Atlanta96

Les
Les tres primeres arqueres classificades en aquesta ronda prèvia van ser les participants sud-coreanes / Reuters

La sud-coreana An San va batre aquest divendres el primer rècord olímpic dels Jocs de Tòquio, abans fins i tot que hagen sigut oficialment inaugurats, en aconseguir una puntuació en tir amb arc de 680 en la ronda per a establir els emparellaments de 32ns de final.

An, sisena en els campionats asiàtics, va superar els 673 punts que tenia la ucraïnesa Lina Herasymenko des dels Jocs d'Atlanta96.

Una tiradora es desmaia per la calor

Svetlana Gomboeva, de l'equip del Comité Olímpic Rus (ROC), es va desmaiar a causa de la calor durant la ronda classificatòria. L'arquera de 23 anys va haver de rebre atenció mèdica després de perdre la consciència quan el termòmetre a la capital nipona marcava els 30 graus i una humitat del 60%.

Svetlana Gomboeva es desmaia per la calor
Svetlana Gomboeva es desmaia per la calor / Efe

Els espanyols, fora de la competició mixta

Inés de Velasco i Daniel Castro no van poder accedir a disputar la competició per equips mixtos, en acabar en el lloc 21 en el còmput global. L'espanyola va ser la 48 amb 628 punts i Castro el 44 amb 650, amb el que van acumular 1.278, a 19 punts de la setzena plaça que va ocupar Bangladesh, que en huitens s'enfrontarà aquest dissabte al totpoderós duo sud-coreà.

Corea del Sud, gràcies a An San i Je Deok Kim (688), va dominar amb autoritat la classificació amb 1.368 punts, per davant dels Estats Units (1.350), el Japó (1.343) i Mèxic (1.336).

En la competició individual Inés de Velasco s'enfrontarà el dimecres en la primera ronda a l'estatunidenca Casey Kaufhold, que va ser dissetena amb 653, i dimarts Daniel Castro al taiwanés Chung-Heng Wei, que va acabar en la posició 21 amb 661.

Daniel Castro i Inés de Velasco
Daniel Castro i Inés de Velasco / RFETA

També et pot interessar

stats