Rafael Nadal fa 1-1 en l'Espanya-Alemanya

Ha vençut amb claredat Kohlschreiber en un partit que només ha durat 3 sets. La victòria ha sigut inqüestionable.

Rafa Nadal, en el transcurs del partit contra Kohlschreiber
Rafa Nadal, en el transcurs del partit contra Kohlschreiber / Álvaro Díaz (RFET)

Nadal ha fet un gran partit adjudicant-se 18 jocs contra només 7 de l'alemany, i sense necessitat de jugar més de tres sets. Les canonades de l'espanyol amb el braç esquerre eren boles impossibles de parar, tot i que a voltes l'alemany aconseguia tornar-li-les amb l'únic resultat de permetre nou colp guanyador al rival. 

Jugar contra Nadal -encara que ell mateix assegura que no es troba en el millor moment- ha sigut un malson per a Kohlschreiber durant molts minuts del partit.

Nadal no ha aconseguit al primer set que li entrara amb claredat el primer servei i això ha fet que l'alemany s'avançara en els primers minuts del partit. S'ha creat, així, una enganyosa sensació que el partit podia posar-se del costat alemany. Ha durat pocs minuts.

El públic ha animat ràpidament Nadal i no ha desconfiat en cap moment de les seues possibilitats. Així i tot, en les cares hi havia una certa por, ja que una nova derrota posava Espanya en un escenari molt complicat.

Nadal ja era l'amo i senyor en el segon set

Nadal ja era l'amo i senyor en el segon set

En el tercer joc del primer set Nadal ha recuperat les bones sensacions. A partir d'ací s'ha notat una superioritat del mallorquí, que s'ha anat fent més gran en el segon set. 

L'alemany ha resistit els embats del número 1 amb punt d'honor i demostrant la seua tècnica en alguna deixada. Però l'espanyol és capaç de jugar des de darrere amb una potència i una precisió absolutes, alhora que pujar a la xarxa per a enviar la pilota a plaer a un lloc senzillament impossible d'arribar.

El tercer set ha mostrat algun joc de resistència alemanya, una mena de milloria de la mort, davant d'una victòria per a Nadal que era simplement qüestió de temps.

Nadal diu que encara ha de millorar

Nadal diu que encara ha de millorar

El partit ha sigut bo i molt interessant, encara que en la roda de premsa posterior l'espanyol ha dit que s'havia entrenat millor que havia jugat, que la lesió de tres mesos encara pesa i que no està en el millor moment. 

Potser tot això és de veres, però el nivell de joc que hui ha exhibit demostra que la recuperació també és palpable i que Espanya necessita d'ell per a superar aquesta eliminatòria.

Rafa Nadal ha dit que el més important no és la seua victòria de hui, sinó guanyar als alemanys i que el partit de dobles serà fonamental. També ha assegurat que ho donarà tot en el partit contra Alexander Zverev de diumenge i que, si diumenge arribaren amb un resultat en contra, ni l'afectaria cap factor psicològic, perquè està acostumat a les grans cites.

També et pot interessar

stats