Rafa Cabrera Bello es retroba amb la victòria quatre anys després

El golfista canari ha guanyat l'Obert d'Espanya en superar en el primer forat del desempat el català Adri Arnaus

Rafa Cabrera alça el trofeu de campió
Rafa Cabrera alça el trofeu de campió / Rodrigo Jiménez (Efe)

Rafa Cabrera-Bello s'ha proclamat vencedor de l’Obert d’Espanya de golf disputat al Club de Campo Villa de Madrid. El jugador canari ha trencat una sequera de quatre anys sense victòries i succeeix en el palmarés Jon Rahm, màxim favorit per al triomf i guanyador de les dues últimes edicions del torneig.

L’Obert d’Espanya ha oferit una última jornada molt emocionant. Els jugadors que eixien en les primeres posicions no han començat bé i han deixat la porta oberta a una possible remuntada. I entre els qui esperaven que els de dalt fallaren per a tindre alguna opció de victòria estava ni més ni menys que el número 1 del món, Jon Rahm. Però no ha sigut el cap de setmana del basc, que ha acabat frustrat després que les coses no anaren com ell esperava.

Rahm va acabar la segona jornada del torneig a només un colp del líder, però una tercera volta roïna el va deixar a sis colps del líder, Rafa Cabrera, a falta dels últims 18 forats. El basc necessitava una gran última jornada i que els primers classificats no tingueren el dia per a igualar Seve Ballesteros en el palmarés de l'Obert d'Espanya, amb tres títols. Però el número 1 del món no ha tingut opcions en cap moment. Dos bogeys als forats 2 i 7 van soterrar les poques opcions que li quedaven. Tot i que ho va seguir intentant fins al final, va acabar amb una volta de 69 colps (-2), insuficient per a acostar-se als llocs capdavanters, que el van situar en un decebedor desseté lloc.

A mesura que ha avançat la jornada, la victòria s’ha convertit en un mà a mà entre Rafa Cabrera-Bello i el català Adri Arnaus. Els dos han arribat empatats als tres últims forats del torneig amb -19 després de refer-se d'un inici de jornada complicat. El català ha tingut l'opció d'endur-se la victòria en l'últim forat del torneig, però ha errat un putt d’uns dos metres per a birdie i el campió s’ha hagut de decidir en un desempat entre ell i el canari.

En el primer forat del play-off, Adri Arnaus ha firmat el par, però Rafa Cabrera s'ha deixat una clara opció de birdie d'uns tres metres per a guanyar. Aquesta vegada el canari no ha perdonat i ha certificat el primer títol en més de quatre anys. Amb aquest triomf, Rafa Cabrera puja 98 llocs en el rànquing mundial de golf i se situa entre els 150 millors de la classificació.

L'únic valencià present en el torneig, el golfista del Pilar de la Foradada Alfonso Buendía no va poder superar el tall, que marcaven els 70 millors i empatats, i es va acomiadar del torneig divendres.