Quines són les opcions dels pilots valencians en motociclisme?

Huit pilots competiran entre MotoGP, Moto2 i Moto3.

Foto oficial Moto GP
Foto oficial dels pilots de Moto GP / Dorna Sports

Aquest 28 de març comença una nova temporada de motociclisme amb el Gran Premi de Qatar. Enguany, el calendari està compost per 21 grans premis i està previst que finalitze el pròxim 14 de novembre amb el GP de València al Ricardo Tormo, tot i que encara hi ha dues cites que no estan confirmades, el GP d'Argentina i el GP de les Amèriques del circuit texà d'Austin.

En total, hi ha huit pilots de la Comunitat Valenciana dividits entre les categories de MotoGP, Moto2 i Moto3.

Repassem quines són les opcions de cada un d'ells aquesta temporada.

Moto GP

Iker Lecuona: l'any de la consolidació en la categoria reina

El valencià Iker Lecuona afronta la seua segona temporada en la categoria reina del motociclisme pujat en una KTM de l'equip Tech 3 KTM Factory Racing.

Amb només 21 anys, serà l'únic representant de la Comunitat Valenciana en MotoGP i, tot i que les opcions d'aconseguir victòries o pòdiums són pràcticament nul·les, el valencià confia fer una bona temporada i millorar la vigèsima posició que va aconseguir en 2020.

Marc Márquez torna a ser el gran favorit per a guanyar el campionat, però ja s'ha confirmat que el català es perdrà la primera carrera de la temporada. El balear Joan Mir intentarà revalidar el títol.

El pilot de Moto Gp, Iker Lecuona
El pilot de Moto Gp, Iker Lecuona / Twitter: @LecuonaIker

Moto 2

Jorge Navarro: una victòria que es resisteix

El pilot Jorge Navarro, nascut a la Pobla de Vallbona fa 25 anys, serà el representant valencià més major de tots els que competeixen.

Aquest 2021 serà el segon any consecutiu que correrà amb una Speed Up que l'any passat ja li va permetre finalitzar el disseté de la general amb 58 punts, molt per davall de l'aconseguit la temporada anterior quan va finalitzar el mundial quart.

El poblà vol reivindicar-se i tornar a les posicions capdavanteres. En quatre temporades en la segona competició del motor ha aconseguit quatre segones i quatre terceres posicions, però se li resisteix la victòria.

El pilot de Moto 2, Jorge Navarro
El pilot de Moto 2, Jorge Navarro / Twitter: @Jorge_Navarro9

Héctor Garzó: hora de millorar les prestacions

El valencià Héctor Garzó complirà la seua segona temporada consecutiva en Moto2. Garzó va finalitzar setzé la temporada passada a lloms d'una Kalex.

La seua millor carrera va ser al Gran Premi de València de 2020 amb una segona posició i enguany aspira a millorar les prestacions i aconseguir més pòdiums.

El pilot de Moto 2, Héctor Garzo
El pilot de Moto 2, Héctor Garzo / Twitter: @hector_garzo

Aron Canet: objectiu, acabar entre els tres primers de la categoria

Aron Canet té clar quin és l’objectiu per a la temporada, acabar entre els tres primers. El pilot de Corbera, de només 20 anys, correrà una Speed Up amb l'Aspar Team i espera poder pujar finalitzar en alguna ocasió entre els tres primers. Aquesta serà la seua segona temporada en Moto2, després de ser subcampió de Moto3 l'any 2019.

Amb el seu ascens a la segona categoria, el 2020 va finalitzar en la posició número 14 tot i que es va perdre tres grans premis a causa d'una lesió després d'una caiguda prèvia a la carrera del GP de França.

El pilot de Moto 2, Aron Canet
El pilot de Moto 2, Aron Canet / Ig: @aroncanet44

Moto 3

Jaume Masiá: favorit a tot

Jaume Masiá és la gran esperança del motor valencià. Aquesta serà la seua quarta temporada en Moto3 i aspira a tot. Després de tres temporades en què ha millorat les seues prestacions finalitzant sisé la passada campanya, el d'Algemesí vol conquistar el món del motociclisme a lloms d'una Kalex.

Masià ja sap el que és guanyar tres grans premis, ho va fer a l’Argentina el 2019 i després, de manera consecutiva, a Aragó i Terol el 2020.

El pilot valencià ha finalitzat com el millor en els tests de Losail i algunes quinieles ja el postulen com un dels favorits a fer-se amb el títol.

El pilot de Moto 3, Jaume Masiá
El pilot de Moto 3, Jaume Masiá / Ig: @jaumemasia5

Sergio García: les expectatives són altes

La província de Castelló tindrà representació en el món del motor gràcies a Sergio Garcia Dols. El borrianenc correrà amb una Honda per a l'Aspar Team i buscarà millorar unes prestacions que l'any 2020 ja van ser altes per a un pilot tan jove.

Així, la passada temporada va finalitzar nové amb dues segones posicions al Gran Premi d'Europa i de València. No obstant això, García Dols ja sap el que és guanyar una carrera, ja que ho va fer al Ricardo Tormo l'any 2019.

El pilot de Moto 3, Sergio Garcia Dols
El pilot de Moto 3, Sergio Garcia Dols / Twitter: @garciadols11

Carlos Tatay: la jove promesa valenciana

Carlos Tatay és un dels pilots més joves de tots els que componen les graelles de motociclisme actualment. Amb només 17 anys, el valencià ja acumula una temporada completa en Moto3 en què va finalitzar vint-i-dosé amb una sisena plaça com a millor posició.

El marge de millora és gran i la seua capacitat d'aprenentatge també. La KTM de l'equip Reale Avintia serà qui marcarà el futur del pilot aquesta temporada 2021.

El pilot de Moto 3, Carlos Tatay
El pilot de Moto 3, Carlos Tatay / Twitter: @carlostatay99

Josito García: a Qatar la primera oportunitat

José Julián García, més conegut com Josito García, és un dels grans desconeguts de la graella de cara a la primera eixida a Qatar. El jove pilot de Benidorm correrà, de moment, una única carrera amb l’Honda de l'equip Sic 58 Scuadra Corse. 

García substituirà en el gran premi a Antonelli, un dels aspirants al títol, lesionat en els entrenaments de Jerez, gràcies a la seua bona actuació en el FIM CEV Repsol. La primera oportunitat per a un pilot amb molta projecció. 

El pilot de Moto 3, Josito Garcia
El pilot de Moto 3, Josito Garcia / Ig: @jositooo20

També et pot interessar

stats