La pròxima edició de la Volvo Ocean Race eixirà d'Alacant al 2021

La Volvo Ocean Race eixirà del port d'Alacant a la tardor del 2021.

Els organitzadors de la regata analitzen la possibilitat de tindre dues classes d'embarcacions per a aquesta edició de l'any 2021
Els organitzadors de la regata analitzen la possibilitat de tindre dues classes d'embarcacions per a aquesta edició de l'any 2021 / Volvo Ocean Race 2018

La pròxima edició de la volta al món a vela per etapes, més coneguda com la Volvo Ocean Race, eixirà del port d'Alacant a la tardor del 2021. Així ho han anunciat hui els nous propietaris de la prova, la societat de nova creació Atlant Ocean Racing Spain, que substitueix a Volvo, la marca sueca de cotxes que ha organitzat la competició les dues últimes dècades. El canvi de mans podria afectar en un futur el calendari previst en vista a augmentar el nombre d'edicions, encara que de moment es manté la mancança triennal actual.

"Estem encantats que la nostra seu central i el nostre museu estiguen a Alacant, així com de mantindre la relació amb la Comunitat Valenciana", ha assegurat el suec Richard Brisius, un dels amos de la nova empresa, junt amb Johan Salén i Jan Litborn. Els tres socis tenen una àmplia experiència en aquesta celebració esportiva, ja que han treballat en set campanyes de la Volvo Ocean Race els últims 28 anys.

Els organitzadors de la regata analitzen la possibilitat de tindre dues classes d'embarcacions per a aquesta edició de l'any 2021, els actuals iots de regata Volvo Ocean 65 i una altra classe encara per determinar.

L'impacte econòmic de l'eixida d'aquesta prova ha sigut molt positiu per a Alacant, ja que la Volvo 2017-2018 ha generat 96 milions d'euros de PIB i 1.700 llocs de treball a Espanya.

Aquesta celebració esportiva es disputà per primera vegada l'any 1973. La primera edició va eixir de Portsmouth (Anglaterra) el 8 de setembre amb 17 embarcacions, i va concloure al mateix port 152 dies després. Des de l'edició 2001-2002 utilitza la denominació comercial actual, com a Volvo Ocean Race.

També et pot interessar

stats