Prop de 2.500 atletes disputaran la Benidorm Half 22

La cursa es desenvoluparà pels dos passejos marítims i les principals avingudes de la ciutat en un horari nocturn, tant en la versió de mitja marató com en la de 10K

Sortida de la cursa de 21k de l'edició de 2021
Eixida de la cursa de 21K de l'edició del 2021 / benidormhalf.com

Prop de 2.500 atletes disputaran aquest dissabte, a partir de les 18:30 hores, la Benidorm Half 22, prova popular nocturna que es disputa en les distàncies de 21K i 10K en què participaran atletes d'elit.

La Benidorm Half 22, en el seu doble vessant, es desenvoluparà en un ampli traçat urbà que recorre els dos passejos marítims i les principals avingudes de la ciutat en un horari nocturn. El marc de l'eixida i la línia de meta estaran situats a l'ajuntament.

La prova compta amb una sèrie d'activitats lúdiques paral·leles, com la Mitja Marató de la Tapa, en la zona centre de la ciutat, així com la Fira del corredor, els punts d'animació i el joc de llums i música en el marc nocturn de la mateixa Benidorm Half 22.

La Benidorm Half és una prova organitzada per TSB Sport & Events i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Benidorm, Turisme de la Comunitat Valenciana, la Reial Federació Espanyola d'Atletisme (RFEA), la Federació d'Atletisme de la Comunitat Valenciana (FACV), entre altres entitats.

Alguns participants de rellevància

Abadia, plusmarquista nacional de deu quilòmetres, olímpic a Rio de Janeiro, bronze en l'Europeu d'Amsterdam i subcampió d'Espanya de cros per dues vegades, és el gran favorit en la distància curta, en la qual pretén establir una nova plusmarca.

En la prova de 10K també seran presents el castellonenc David Palacio, bronze en el Campionat d'Espanya de Pista Coberta, i Pablo Quijada, subcampió d'Espanya sub 23 el 2020, entre altres.

En la carrera de llarga distància, Mohamed Ali Jelloul Bujan, corredor de Ceuta del Platges de Castelló, bronze nacional de mitja marató el 2020, és un dels màxims favorits, al costat de Francisco Javier de León Rodríguez.

En aquesta edició, que recupera la seua data tradicional en el calendari després de la pandèmia, destaca la gran participació d'atletes europeus i sud-americans, però sobretot de britànics, ja que representen un 20% del total.

També et pot interessar

stats