María José Silvestre, de 53 anys, s’entrena amb l'objectiu de fer podi en aquesta prova mítica.

VÍDEO | La primera i única dona espanyola en les 24 Hores de Le Mans de ciclisme d’ultrafons

La ultraciclista de Bocairent María José Silvestre s’hi entrena de nit per a participar a finals d'aquest mes en les 24 Hores de Le Mans de ciclisme d'ultrafons. Amb 53 anys, és la primera i única dona d'Espanya que participarà en aquesta competició i s'ha marcat l'objectiu de fer podi.

Silvestre va començar en els anys huitanta en bicicleta de muntanya i el 1983 ja va ser subcampiona del Open de la Comunitat Valenciana. A més, ha ocupat els primers llocs en les proves més importants de l'especialitat, com ara la Mussara o la Quebrantahuesos.

En l'última competició d'ultraciclisme, les 24 Hores de Xest, va quedar segona, només per darrere de Ziortza Villa, una corredora basca 18 anys menor que ella. Allí, fa dos setmanes, va batre el seu propi rècord de 600 quilòmetres en 24 hores.

Ara l'objectiu és aconseguir un podium a Le Mans, on es convertirà en la primera espanyola que participa en aquesta mítica prova. Entre les rivals que tindrà, destaca l'anglesa Gina Cleere.