La Primera Divisió femenina de futbol sala mantindrà almenys un equip valencià

El Joventut d'Elx, que ja havia descendit, i l'equip de la Universitat d'Alacant, que s'havia vist obligat a renunciar a la seua plaça per la professionalització de la Lliga, han arribat a un acord per a fusionar-se i mantindre's en la màxima categoria estatal

Judit Mateu, del Joventut Elx, i Sara Navalón, de la Universitat d'Alacant
Judit Mateu, del Joventut Elx, i Sara Navalón, de la Universitat d'Alacant / À Punt Esports

El descens del Joventut d'Elx i la renúncia obligada de l'equip de la Universitat d'Alacant per la professionalització de la Lliga havia deixat la Primera Divisió femenina de futbol sala sense representació valenciana la temporada que ve. Però els dos clubs de les comarques alacantines han arribat a un acord per a fusionar-se, de manera que l'equip resultant mantindrà la màxima categoria estatal. Només queda la formalitat del vistiplau de la Federació Espanyola.

La professionalització de la Primera Divisió de futbol sala femení, que entrarà en vigor la temporada que ve, obliga els clubs a contractar les jugadores, que han de cobrar un salari, un fet que la Universitat d'Alacant no preveu en el seu reglament. Per això, l'administració universitària havia decidit renunciar a jugar en la màxima categoria estatal i ja havia assumit el descens. Però aquesta aliança amb el Joventut d'Elx permet mantindre un equip en Primera.

La Primera Divisió Femenina de futbol sala pot comptar la temporada que ve amb un altre representant valencià. El Bisontes Castelló, que ha guanyat la Lliga de Segona Divisió, està jugant el play-off d'ascens a la màxima categoria estatal. Si guanya aquest dissabte el Teledeportivo canari, pujarà directament, i sinó, tindrà una segona oportunitat per a aconseguir l'ascens.

També et pot interessar

stats