Presenten l'ECO Rally, cotxes carregats amb energia dels parcs eòlics dels Ports

La prova s'iniciarà aquest divendres des de Morella

Acciona Empowered, cotxe zero de l'ECO Rally
Acciona Empowered, cotxe zero de l'ECO Rally / Twitter: @ECORallyeCV

La província de Castelló acull aquest cap de setmana una prova molt peculiar. Es tracta de la huitena edició de l'ECO Rally, una competició que aposta per la mobilitat sostenible basada en els cotxes elèctrics i que, enguany, es carregaran fins i tot amb l'energia dels parcs eòlics de la comarca dels Ports.

La prova se celebra per primera vegada a l'abril, en lloc del mes de novembre com es realitzava des de fa tres anys. Com a novetat en aquesta edició, la cita passarà a inaugurar les temporades dels certàmens nacional i internacional d'Energies Alternatives. 

L'ECO Rally comença divendres des de Morella i finalitzarà diumenge a Castelló després d'haver fet uns 450 quilòmetres per les comarques del nord de la Comunitat Valenciana i d'haver passat per uns 38 municipis. Segons l'organitzador de la prova, Fernando Lobón, la prova constarà del mateix protocol que en edicions anteriors i, per tant, "amb la limitació a 40 participants".

Lobón també s'ha mostrat orgullós del fet que l'interés per part de la ciutadania s'ha multiplicat i ha deixat de ser considerat com una cosa "simpàtica", ara s'ha convertit en una plataforma que promou "la mobilitat sostenible i la conducció eficient en un marc diferent".

Aquesta edició comptarà, a més, amb la participació com a cotxe zero, de l'Acciona Ecopowered, l'únic cotxe elèctric que ha aconseguit finalitzar el Rally Dakar, que pilotarà l'argentí Ariel Jatón.

També et pot interessar

stats