Elnaz Reikabi assegura que escalà sense vel de manera involuntària

Ha publicat un missatge en xarxes en què diu que la van cridar de manera inesperada

L'escaladora iraniana Elnaz Rekabi
L'escaladora iraniana Elnaz Rekabi

L'escaladora que va competir sense vel a Seül aquest cap de setmana, Elnaz Rekabi, s'ha disculpat aquest dimarts per no haver portat el vel posat en la competició i ha assegurat que es va deure a una acció “involuntària” perquè la van cridar per a escalar de manera inesperada.

“Em disculpe per les preocupacions que vaig causar”, ha afirmat Rekabi en un missatge publicat en el seu compte d'Instagram. La legislació de la República Islàmica obliga a portar el vel a totes les dones iranianes, incloses les esportistes en les competicions internacionals.

Les imatges de Rekabi, que el cap de setmana va competir sense portar el vel, han fet la volta al món i el seu gest va ser vist com una valenta mostra de suport a les dones del seu país, que fa més d'un mes que protesten contra l'obligatorietat de portar el vel.

Les protestes a l'Iran van començar el 16 de setembre, després de la mort de la jove kurda Mahsa Amini, de 22 anys, que va ser detinguda tres dies abans per la policia de la moral per haver portat suposadament mal posat el vel, i que va perdre la vida sota la custòdia de la policia.

L'ambaixada iraniana a Corea del Sud va assegurar que Rekabi va partir aquest matí de Seül amb rumb a Teheran, juntament amb altres membres del seu equip, i va negar les informacions que deien que estava desapareguda o havia sigut detinguda.

També et pot interessar

stats