Premis a la inclusió esportiva

Visibilitzar projectes que utilitzen la pràctica de l'esport per a la integració social és l'objectiu dels guardons atorgats per Promis.

Premis a la inclusió esportiva
Premis a la inclusió esportiva

Aquesta vesprada ha tingut lloc la gala de lliurament dels primers premis a l'esport inclusiu que organitza l'associació de Professionals del Món per la Integració Social (Promis). L'objectiu és fomentar els programes esportius adreçats a tot tipus d'esportistes. 29 candidatures de 6 comunitats autònomes han optat a aquests premis, que impulsen les iniciatives que donen oportunitat a tots els esportistes per a posar en pràctica el seu esperit de superació.

Per esport emergent, el guanyador ha sigut Dragon Boat Valencia, un equip format per supervivents de càncer de pit que practiquen vela. Quant a diversitat de gènere, l'associació Juntas es Mejor ha rebut el premi per fomentar els reptes esportius de les dones amb una cadena de favors.

El premi d'integració social se l'ha emportat l'escola esportiva de Na Rovella, de València, per la participació d'esportistes de diferents orígens en els seus equips. D'altra banda, el programa "Som capaços" de l'escola municipal d'esport adaptat de l'Ajuntament de Dénia ha rebut el premi d'esports adaptats per afavorir la participació de més de 70 esportistes discapacitats en diverses disciplines.

Per concloure, el guardó a l'ecosistema esportiu ha anat a l'Aidemar Club de Múrcia i l'Ajuntament de San Javier pel programa "Sense límits 2018", amb què han adaptat una ruta de 180 quilòmetres per la costa mediterrània per a esportistes amb discapacitat intel·lectual.

També et pot interessar