Els Premis Good People del COTIF reconeixen la trajectòria de la medallista Teresa Perales

La medallista paralímpica, Teresa Perales
La medallista paralímpica, Teresa Perales

La nadadora Teresa Perales ha resultat la guanyadora final del Premi Good People COTIF 2021.

L'aragonesa s'ha imposat en la recta final a Pau Gasol i Carolina Marín, per la qual cosa substitueix Alberto Undiano Mallenco en el palmarés d'un guardó que s'ha situat entre els més prestigiosos d'Espanya.

Perales compta amb una trajectòria de vertigen. Va ser reconeguda amb el Premi Princesa d'Astúries dels Esports després de 26 medalles paralímpiques en els Jocs Paralímpics de Sydney 2000, Atenes 2004, Pequín 2008, Londres 2012, Rio de Janeiro 2016 i Tòquio 2020.

A més, ha sigut professora en matèria de fisioteràpia i discapacitat a la Universitat de Saragossa i en universitats d'estiu com les de Terol o Colindres, a Cantàbria.

En mundials, compta amb 22 medalles i 5 rècords del món i suma 37 metalls en campionats europeus. Anteriorment, també va aconseguir distincions com ser membre de la Reial Orde al Mèrit Esportiu en categoria de Gran Creu, el Premi Nacional de l'Esport Infanta Sofia, la Medalla d'Or al Mèrit en el Treball o el títol de doctora honoris causa per la Universitat Miguel Hernández d'Elx.

També et pot interessar

stats