Portes obertes dels esports nàutics

Més de 4.000 persones participaran enguany en l'edició d'Obrim la Mar.

Enguany es preveu una assistència molt elevada.
Enguany es preveu una assistència molt elevada.

Els clubs i les federacions esportives valencianes presenten de manera conjunta l'1 de maig l'oferta d'esports nàutics en 22 poblacions costaneres de la Comunitat Valenciana. Des del Club Nàutic de Vinaròs, al nord, fins al de Pilar de la Foradada, al sud, 28 escoles de vela i 40 centres mostraran l'oferta esportiva. Les instal·lacions estaran obertes al públic amb la intenció que coneguen la xarxa de centres nàutics, a més de totes les modalitats esportives que es poden practicar.

La jornada serveix també per a inaugurar la temporada del 2018 i viure la mar de més a prop. A Benidorm s'ha presentat l'edició de 2018. Enguany, s'incorpora la modalitat de surf d'estel.

Descobrir els esports nàutics Aquesta iniciativa, que es va iniciar el 2016 i va tindre una bona acollida, ha permés descobrir de primera mà les qualitats d'esports com ara la vela, el piragüisme, el paddle surf o surf de rem, o les activitats subaquàtiques. L'any passat, un 54% dels assistents van ser dones i un 20% residents de fora de la Comunitat. A la Comunitat Valenciana, hi ha vint mil llicències d'esports vinculats a la mar. "En vela, som la segona federació més important d'Espanya", afirma Rafael Xirivella, vicepresident de la Federació Valenciana de Vela. Xirivella afegeix que la Comunitat Valenciana té 68 clubs, cosa que, en la seua opinió, demostra la força que tenen les terres valencianes en els esports nàutics. En aquesta edició d'Obrim la Mar, es recorda els avantatges que tenen per a educar en valors. La vela, per exemple, fomenta la flexibilitat i la gestió del canvi o la coordinació, a més de superar pors, com ara a la mar, al vent o al control de l'embarcació. La jornada permet practicar esports aquàtics.

Descobrir els esports nàutics

paddle surf

Federació Valenciana de Vela

Obrim la Mar

També et pot interessar

stats