Polina Berezina i Alba Bautista aconsegueixen plaça olímpica a València

Espanya tindrà dues representants individuals en la rítmica per primera vegada des del 2000

Alba Bautista i Polina, amb el bitllet a París
Alba Bautista i Polina Berenzina, amb el bitllet a París / À Punt Mèdia

La valenciana Polina Berenzina i l'aragonesa Alba Bautista han aconseguit dues places per als Jocs Olímpics de París en els campionats del món de gimnàstica rítmica que s'estan disputant a Fira València.

Serà la primera vegada, des de l'any 2000, que Espanya podrà tindre dos representants en gimnàstica rítmica individual, quan Almudena Cid i Esther Domínguez van participar en els Jocs de Sydney.

Des d'aleshores, Cid, que va competir a Atenes 2004 i a Pequín 2008 (també ho havia fet a Atlanta 1996), i Carolina Rodríguez, olímpica a Londres 2012 i a Rio de Janeiro 2016, havien ocupat successivament l'única plaça obtinguda per la rítmica espanyola.

En les edicions dels anys 1984, 1988, 1992, 1996 i 2000 va haver-hi dues representants espanyoles en els Jocs, el màxim permés per país. A Barcelona 1992 Carolina Pascual va guanyar la medalla de plata, únic podi espanyol de la rítmica individual, que se suma a l'or del conjunt a Atlanta 1996 i a la plata a Rio 2016.

Després de no classificar cap gimnasta per als Jocs de Tòquio, la notable evolució de Berezina i de Bautista, l'absència de les russes (sancionades per la guerra d'Ucraïna) i l'estímul de jugar-se la plaça a casa ha catapultat a París 2024 les dues espanyoles, un èxit per a la selecció que dirigeix Alejandra Quereda, plata olímpica en la cita olímpica brasilera amb el conjunt.

El conjunt espanyol ja està classificat per a París, gràcies a la medalla de bronze en el Mundial del 2022, per la qual cosa competirà a partir d'aquest divendres a València amb el cap posat només en el podi mundialista, sense la pressió de la classificació olímpica.

També et pot interessar

stats