El poliesportiu de Benimaclet classificat com centre especial d'alt rendiment de judo

El Consell Superior d'Esports ha decidit aquest matí reconéixer el treball realitzat per la federació i les obres de condicionament del poliesportiu.

La Comunitat Valenciana és un dels principals nuclis d'entrenament de judo
La Comunitat Valenciana és un dels principals nuclis d'entrenament de judo / P. de la Fuente

El Consell Superior d'Esports (CSD) ha classificat este matí el poliesportiu de Benimaclet de València com a Centre Especialitzat d'Alt Rendiment (CEAR) de judo. Amb esta concessió, el centre es consolida com a referent a nivell nacional i facilitarà l'entrenament a tots els esportistes d'aquesta modalitat que residisquen a València. 

En la decisió han influït dos factors. D'una banda, el treball realitzat en els últims anys pels judokes valencians. De fet, tres dels cinc judokes que participaren en els Jocs Olímpics de Rio s'havien format a la Comunitat Valenciana que, a més, compta amb tres reconegudes campiones olímpiques com ara Miriam Blasco, Almudena Muñoz o Isabel Fernández.

D'altra banda, la decisió s'ha pres en considerar les reformes realitzades en els últims anys a les instal·lacions de Benimaclet, que començaren el 2014. Primer, amb l'adequació d'una gran sala per a la pràctica de judo, amb sis tatamis d'alta competició, i després amb el condicionament del gimnàs o la creació d'un edifici annex, l'Alqueria del Caballero, per a residència d'esportistes d'elit que aspiren a entrar en el programa de la federació valenciana. Mesures que, a poc a poc, han fet que al centre es concentraren cada vegada més activitats de tecnificació fins a convertir-lo en un referent a nivell internacional.

En la gestió de la tramitació de la catalogació han participat tant l'Ajuntament de València com la Fundació Esportiva Municipal, la Direcció General de l'Esport, la Diputació de València i la Federació Valenciana de Judo. A més, ha comptat amb el suport de la Fundació Trinidad Alfonso.

També et pot interessar

stats