Pogacar s'adjudica l'etapa reina i sentencia el Tour

El balear Enric Mas és seté, a 9,48 minuts del líder i a 4,05 del podi

Tadej Pogacar i Jonas Vinegaard en acció durant l'etapa de hui del Tour de França 2021
Tadej Pogacar i Jonas Vingegaard, en acció durant l'etapa de hui del Tour de França 2021 / Efe

L'eslové Tadej Pogacar s'ha imposat aquest dimarts en l'etapa reina del Tour de França, amb final al Col du Portet, i reforça el lideratge en la general, per davant del danés Jonas Vingegaard i de l'equatorià Richard Carapaz, segon i tercer, respectivament.

El guanyador de la passada edició i de la 71a de la Volta a la Comunitat Valenciana va escapar-se en l'ascens al port final i només Vingegaard i Carapaz han aguantat el seu ritme, als quals ha guanyat a l'esprint, mentre que la resta de favorits han cedit temps.

L'eslové, de 22 anys, té ara una renda de 5,39 minuts amb Vingegaard i de 5,43 amb Carapaz, mentre que el colombià Rigoberto Uran, que s'ha despenjat a set quilòmetres de la meta, ha perdut quasi dos minuts i ara és quart.

L'espanyol Enric Mas no ha pogut seguir el ritme dels tres primers, però ha millorat una posició en la classificació en la general: ara és seté, l'objectiu que s'havia marcat en aquest Tour, a 9,48 minuts del líder i a 4,05 del podi. Per davant té l'australià Ben O'Connor i l'holandés Wilco Kelderman.

També et pot interessar

stats