El Platges de Castelló encadena el seu catorzé títol d'Espanya de clubs de manera agònica

El Barcelona no en va tindre prou amb la sensacional actuació de Jordan Díaz, nou rècord d'Espanya i plusmarca mundial de l'any en triple salt, per a impedir un nou triomf dels castellonencs

platges

El Platges de Castelló ha aconseguit a l'estadi olímpic Camilo Cano de la Nucia la seua catorzena lliga de divisió d'honor consecutiva en véncer en els instants finals de la competició al FC Barcelona.

L'equip castellonenc va haver de lluitar amb l'èpica després de sumar zero punts en el salt de longitud i d'estar onze punts per davall del club català. El Platges de Castelló va retallar distància prova a prova fins a arribar als relleus amb tres punts d'avantatge.

Una emoció que va marcar el desenvolupament de la prova de relleu curt en què el quartet del Platges, integrat per Sergio Juárez, Alberto Calero, Daniel Rodríguez i Yancarlo Martínez, es va imposar amb un temps de 39,80 segons, dues centèsimes menys que el Barcelona, que va ser segon amb un crono de 39,82.

No obstant això, els jutges van observar una irregularitat en el relleu blaugrana i això va propiciar la desqualificació del Barcelona, que va passar de comptabilitzar set punts a cap. Circumstància que va permetre al Platges afrontar l'última prova, el relleu 4 x 400, amb un avantatge d'onze punts que atorgaven el títol definitivament als castellonencs.

Jordan Díaz, rècord d'Espanya i plusmarca de l'any

La final va estar marcada per l'espectacular nou rècord d'Espanya de triple salt establit per Jordan Díaz, que va millorar en 46 centímetres la plusmarca nacional —17,30—, que ell mateix va fixar dissabte passat a Andújar (Jaén) després d'aconseguir els 17,76 metres a la Nucia.

Registre que va permetre al jove atleta d'origen cubà, de tan sols 21 anys, situar-se en la primera plaça de la classificació mundial de l'any, després de superar en dotze centímetres l'anterior millor registre del curs en possessió del cubà Andy Díaz, amb un intent de 17,64 metres.

No obstant això, el Barcelona no en va tindre prou amb la sensacional actuació de Díaz per a impedir un nou triomf del Platges de Castelló, que va prolongar la ratxa ininterrompuda de victòries que va iniciar l'any 2009.

També et pot interessar

stats