El Platges de Castelló aconsegueix el doblet en la Copa d'Espanya de clubs d'atletisme

El València CA i el Fent Camí Mislata guanyen el subcampionat

Gran actuació dels atletes del Platges de Castelló, que sumen el doblet
Gran actuació dels atletes del Platges de Castelló, que sumen el doblet / @atletismoRFEA (Twitter)

Que l'atletisme de la Comunitat Valenciana està al màxim nivell espanyol ha quedat clar en la Copa de clubs que s'ha disputat este cap de setmana al nou estadi de Vallehermoso de Madrid. La competició substituïa l'antiga lliga de clubs que per motius sanitaris no s'ha pogut disputar.

La gran actuació dels nostres començava en la jornada de dissabte, en què la lluita en categoria femenina va tindre dos protagonistes valencians: el Platges de Castelló i el València Club d'Atletisme, que rivalitzaren en victòries i anaren sumant punts en les vint proves disputades.

Lidia Campo, del Platges, aconseguia la millor marca del campionat en 1.500 metres amb un temps de 4.24,69. La saltadora de perxa Romana Malakova també feia la millor marca amb un salt de 4,40.

Els llançaments va ser clarament cosa de dos, amb les victòries Belén Toimil (Platges) en pes i Berta Castells (València CA) en martell. En salt de llargada, la valenciana Fatima Diame tornava a demostrar que hui per hui no té rival a Espanya en la seua disciplina. Al final, només cinc punts separaren el dos clubs. El Platges en sumava un total de 141, pels 136 del seu principal rival i els 104 del tercer classificat, el Pamplona At.

Doblet per al Platges

Aquest diumenge ha arribat el torn dels equips masculins i el Platges ha tornat a dominar clarament. Els triomfs de Javi Cienfuegos en martell, Lois Maikel en disc, Daniel Solís en salt de llargada o Pablo Torrijos en triple salt, han sigut alguns dels moments destacats de la jornada. També la velocitat ha donat el màxim de punts als de la Plana amb les victòries de Daniel Rodríguez en 200 m o Kennedy Luchembe en 400.

En acabar, el conjunt de la Plana ha sumat un total de 138 punts, per davant de l'altre representant valencià, el Fent Camí Mislata, que amb 99 punts, s'ha proclamat subcampió i ha mostrat les seues credencials per a col·locar-se entre els millors. José Ángel Pinedo ha aconseguit la victòria en la prova de llançament de pes.

La nota més destacada del Campionat, no obstant això, ha sigut el nou rècord d'Espanya de llançament de javelina establit per l'atleta de la Reial Societat Odei Jainaga, que ha aconseguit una impressionant marca de 84,10 m.

També et pot interessar

stats