Plata per a Héctor Cabrera en el mundial paralímpic de Dubai

És la tercera medalla paralímpica en atletisme per als valencians del projecte FER

Héctor Cabrera celebra la plata aconseguida.
Héctor Cabrera celebra la plata aconseguida. / @cabrerallacer_h

Héctor Cabrera acaba d’aconseguir la medalla de plata de llançament de javelina en el Mundial Paralímpic de Dubai. A més, ha aconseguit el rècord mundial en la categoria F12 (esportistes amb discapacitat visual) amb una marca de 64,89 metres, un llançament que li dona el bitllet a Tòquio 2020.

L’atleta d’Oliva, de 25 anys, estudia Grau en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport, va ser campió d’Europa en la seua modalitat el 2018 i bronze en l’anterior campionat del món a Londres, i el seu objectiu enguany era superar este resultat a Dubai, com afirmà al programa d’À Punt, ‘Línia de fons’ (a partir del minut 32), poc abans de viatjar cap als Emirats Àrabs.

Amb esta, els tres atletes del Projecte FER que han participat al Mundial d’atletisme paralímpic tornen a casa amb un metall. L’alacantí Iván Cano va aconseguir el bronze en salt de llargària en la categoria T13 (discapacitat visual) en fer la marca de 7,04 metres, el seu millor registre que també el garanteix la presència en els pròxims Jocs Paralímpics per primera ocasió en la seua carrera esportiva.

Abans, Kim López va estrenar el caseller dels èxits valencians amb un altra plata en llançament de pes F12 (discapacitat visual). L’esportista de Silla, entrevistat al programa ‘Línia de fons’ (a partir del minut 30) poc temps després d’aconseguir la medalla ha sumat la sèptima medalla al caseller i també garanteix la presència a Tòquio on defendrà l’or aconseguit en Rio de Janeiro el 2016.

També et pot interessar

stats