La pista de la Copa Davis pren forma

Una empresa de Xàtiva construeix a la plaça de bous de València la pista per alss quarts de final entre Espanya i Alemanya.

Els treballs per a condicionar la plaça de bous de València per a la celebració de la Copa Davis entre Espanya i Alemanya avancen a bon ritme. Sport F. Megías, de Xàtiva (la Costera) és l´empresa encarregada de fer la pista, de 41 metres de llarg i 23 d´ample. El seu gerent, Francisco Megías, diu que utilitzaran '270 tones de material, entre drenatges, capa intermitja dinàmica i capes de terra batuda'. El material prové del magatzem que tenen al Genovés, a la Costera.

Megías detalla les fases els passos que s´han de fer en la construcció de la pista: 'Hi hem col·locat perimetralment unes travesses de formigó. El buit l´omplim amb una capa d´enderrocs de 15 centímetres, una altra capa de pastilla de 6 centímetres i, dalt del tot, una capa de terra batuda de 6 mílímetres'.

L´empresa té el repte de construir la pista en un temps rècord de tres dies. 'Estem treballant en tres torns de huit hores. Tenim previst trindre-la acabada divendres, 23 de març, al migdia'. comenta Megías. 'Quan l´acabarem, hi haurà huit dies d´aclimatació, tractarem amb tota la cura que requereix una pista d´aquestes característiques perquè estiga en condicions òptimes per al torneig', afegeix. Previsiblement, els jugadors xafaran la pista per a entrenar-se l´1 d´abril.

Sport F. Megías té una dilatada experiència nacional i internacional fent pistes de tenis per a competicions del més alt nivell, n´ha fet per a quatre copes Davis, a més d´altres en diverses competicions tenístiques. I no és la primera vegada que fan una pista de tenis en una plaça de bous. 'La primera la vam fer a la plaça de bous de Mallorca', conclou Francisco Megías.

L´eliminatòria de quarts de finals de la Copa Davis enfronta Espanya contra Alemanya del 6 al 8 d´abril. 

També et pot interessar

stats