La Petxina alberga el Festival Internacional d'Escacs València Cuna

És un torneig per equips en què participen representants de diverses comunitats de l'Estat i també de països europeus com França i Ucraïna.

Els xiquets de l'escola ucraïnesa de Lviv, en una de les partides
Els xiquets de l'escola ucraïnesa de Lviv, en una de les partides / Javier Giner

El complex esportiu La Petxina ha albergat aquest cap de setmana el Festival Internacional d'Escacs València Cuna, amb prop de 100 participants. Un torneig per equips en què participen representants de diverses comunitats de l'Estat i també de països europeus com França i Ucraïna. Precisament d'aquest país ha vingut un combinat de la ciutat ucraïnesa de Lviv, bressol de grans campions d'escacs. L'entrenador és el gran mestre internacional Nasar Firman, que ens ha contat com es preparen els seus deixebles per a ser els millors del món.

Segons Firman, per a ser un bon jugador d'escacs cal “treballar de valent i tindre molta concentració”. La ciutat ucraïnesa de Lviv alberga l'escola d'escacs més important del país. Allí, els xiquets s'entrenen dues hores al dia, a banda del treball que cadascú fa a casa.  

A més de l'equip ucraïnés, en aquest torneig han participat l'escola d'escacs francesa Gujan-Mestras Échecs, el club basc Elkano Getaria, i el madrileny Collado Villalba. De la Comunitat Valenciana han participat clubs d'escacs com ara els de Torrent, Mislata i Alaquàs. 

També et pot interessar

stats