Pello Bilbao trenca la sequera espanyola de 100 etapes en el Tour

El corredor de Bahrain Victorius ha sigut el més ràpid de l'escapada del dia i, a més de la victòria, s'ha col·locat quint en la general

Tour de France 2023 - Stage 10
Pello Bilbao trenca la sequera espanyola en el Tour / Agència Efe
Daniel Hermosilla
11 de juliol 2023 - 17:59

Pello Bilbao ha signat un triomf espectacular en el Tour. El corredor basc del Bahrain Victorious ha sigut el més ràpid dels sis corredors de la fuga del dia que han arribat a la meta d'Issoire en la desena etapa del Tour. Bilbao ha superat l'alemany Georg Zimmermann en l'esprint final i ha trencat el malefici espanyol que des del 2018 no aconseguia una victòria en la ronda gal·la. Concretament, 1816 dies després que Omar Fraile, quan corria en l'Astana, guanyara en la meta de Mende. 

Bilbao és l'últim dels 66 ciclistes espanyols que han guanyat una etapa del Tour, fa un gran salt en la classificació general, i ja es troba entre els cinc primers, just per darrere del millor espanyol fins ara del Tour, el ciclista de l'Ineos Grenadier, Carlos Rodríguez, a 4 minuts i 34 segons del líder, Jonas Vingegaard. 

El ciclista basc li ha dedicat el triomf d'etapa, una vegada més, al seu excompany Gino Mäder, recentment mort en la Volta a Suïssa, i de qui ha recuperat una iniciativa solidària i, en el Tour, està donant un euro per cada ciclista que arriba darrere d'ell en cada etapa, i que es destinarà per a la reforestació amb espècies locals d'un terreny en el País Basc, com va anunciar en el seu compte personal abans de l'inici del Tour. De moment ha recaptat 1.307 euros.

També et pot interessar

stats