Peleteiro denuncia amenaces per rebutjar les persones trans en l'esport professional

Defensa que no poden competir en la mateixa categoria que les dones i homes CIS

Ana Peleteiro durant les Olimpiades de Tòquio 2020
Ana Peleteiro, durant les Olimpíades de Tòquio 2020 / Dylan Martinez (Reuters)

L'atleta gallega Ana Peleteiro, medalla de bronze en triple salt a Tòquio 2020 i campiona europea en pista coberta a Glasgow 2019, ha denunciat aquest dimecres haver rebut en els últims dies "un enorme assetjament" per les xarxes socials després d'oposar-se al fet que les persones trans puguen competir en l'esport professional.

"Una quantitat innombrable de persones que m'insulten, em desitgen la mort, li desitgen el mal a la meua família i fins i tot missatges d'odi demanant-li a Déu que tant de bo em trenque una cama, o qualsevol lesió greu que m'allunye de les pistes", ha escrit en un comunicat difós en les seues xarxes.

Peleteiro assegura que aquest assetjament "no" l'afecta "en el dia a dia", perquè ha treballat "molt" en teràpia per a encaixar aquest tipus de missatges. Per això no canviarà el discurs sobre l'"obertura" de les portes a les persones trans en l'esport professional.

"Per descomptat que he de defensar els drets de les dones CIS, però això no significa que odie les dones trans o que no vull que d'alguna forma es regule la seua situació. Però per descomptat que no estaré mai a favor que, perquè això ocórrega, les dones hàgem de competir contra persones que genèticament són superiors a nosaltres", exposa Peleteiro.

"Després d'anys d'estudis conclouen que, per molt que un home s'abaixe els nivells de testosterona, no serà mai igual que una dona. Per la seua maduració com a tal inclou un canvi morfològic, ossi i d'un munt de nivells que no s'aconsegueix canviar, siga la medicació que siga", ha manifestat

En aquest sentit, ha dit que adora i respecta "al cent per cent" el col·lectiu LGTBI, el qual continuarà defensant perquè té "amics i fins i tot familiars" que hi pertanyen.

Per a Peleteiro, la solució a aquest conflicte passarà per "adaptar" una categoria perquè els esportistes competisquen en igualtat de condicions tots o participar en esports no federats, ja que, al seu entendre, fer el contrari seria injust.

També et pot interessar

stats